SOS Valentijn: Tips voor je bloemenzaak

Het perfecte Valentijnscadeau kiezen, blijft voor veel mensen een hachelijke onderneming. Niemand wil in affronten vallen, je budget is beperkt en je wil immers niet wéér last minute voor een flesje parfum omrijden. Hoe je daar als bloemenhandelaar op inspeelt? Wel zo!

Advertising
 

#1 Afficheer tijdig

Nog meer dan voor Kerstmis slaat de pakjesstress voor Valentijn last minute toe. De verkoop komt ten vroegste twee weken op voorhand op gang, maar onlinewinkels spelen daar met kortingen handig op in. Wees het keuzemoment te slim af en gooi tijdig een vislijntje uit, zodat potentiële klanten weten dat er bij jou iets te happen valt. Communiceer in je winkel en online dat jij een speciale-unieke-hoogst originele Valentijnsactie houdt op 13 en 14 februari. Weg stress voor hopelijk veel mensen, hun cadeau ligt al vast.

#2 Wijs op de statistieken

Bloemen cliché? Misschien, maar niet op jouw manier. Trouwens, so what? Diverse onderzoeken wijzen uit dat 35 tot 45 % van de geliefden, als puntje bij paaltje komt, nog altijd een bloemetje schenkt met Valentijn. Met de roos, de tulp, de gerbera en de amaryllis als snelste weglopers. Een veilige keuze dus waarbij je – in tegenstelling tot parfum of een etentje – nog een persoonlijke touch kunt aanbrengen. Verkondig die boodschap ook!

#3 Verkoop emoties

Het zit ‘m allemaal in de manier waarop je het aanpakt. Kom je met een onpersoonlijk bosje bloemen uit de supermarkt aandraven? Schrik dan niet als jij de vaas terug geslingerd krijgt.
Met Valentijn is het juist de bedoeling dat je tóónt hoe graag je je grote liefde ziet. Een beetje passie, overgave, hart en ziel dus! Wie beter dan een professioneel bloemist om dit te leggen in bloemwerk? Neem je job dus niet te licht op: er komt verantwoordelijkheid bij kijken! Of het een gezellige Valentijnsnacht wordt, ligt in jouw handen…

#4 Bind live een hoogstpersoonlijk boeket

Kieper zelf alle gewoontes overboord. Bij deze speciale dag hoort nu eenmaal een speciaal boeket. Dus voor één keer: geen emmers met standaardboeketten vullen. Nee, elke geliefde krijgt een unieke ruiker, helemaal afgestemd op haar of zijn karakter en voorkeuren. Inspectieboekje klaar en vragen maar!

In de januari-februari editie 2020 van Fleur Magazine vind je een vragenlijst voor je klant. Zo maak je gegarandeerd het juiste boeket!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: