Snel, veilig en duurzaam verpakt met RAJA 

Verpakkingen nodig? Dan ben je bij RAJA altijd aan het juiste adres. Al 30 jaar lang zijn zij gespecialiseerd in de distributie van dozen, verzendzakken, draagtassen en zoveel meer. Onder hun klanten vallen ook heel wat bloemisten. Speciaal voor hen ontwikkelden ze vorig jaar een gloednieuw assortiment met speciale aandacht voor e-commerceverzendingen.

Bloemen en planten verpakken voor een click&collect-levering of koerierverzending vraagt om een specifieke aanpak. Met de oplossingen van RAJA brengen ze deze fragiele producten veilig tot op hun eindbestemming. Hoe ziet zo’n verpakking er nu precies uit?  

Advertising
 

“Als expert in verpakkingen geloven we erin dat elk product een perfecte doos of verzendzak verdient”, vertelt Gidi Pluym, algemeen directeur van RAJA Benelux. “Om tot een perfecte verpakking te komen, moet er aan een aantal belangrijke eisen worden voldaan op vlak van gebruiksgemak, bescherming en milieuvriendelijkheid.” Sinds de doorbraak van e-commerce is RAJA een partner voor allerhande webshops. Er werden doorheen de jaren al speciale verpakkingen op de markt gebracht op maat van boeken, wijnflessen elektronica, kleding, enz. Ook op vlak van bloemen en planten mocht een aangepaste e-commerceverpakking daarbij niet ontbreken.  

Hoe zien de bloemverpakkingen van RAJA eruit in de praktijk? Een van de meest efficiënte voorbeelden is de verzenddoos voor bloemen in een vaas. Deze doos voldoet aan alle voorwaarden van een ‘frustration free packaging’ – een trending begrip in de wereld van e-commerce. Dit frustratievrij verpakken begint al bij het opzetten van de doos: door de uitklapbare bodem is de doos zeer snel in elkaar gezet en gesloten. Een maximale tijdswinst dus! Wat deze doos écht uniek maakt, is het handige inzetstuk – speciaal ontworpen om een vaas of pot in vast te klemmen. Zo blijft de inhoud altijd goed op zijn plaats.  

Frustratievrij verpakken? Graag!  

Om te weten hoe je de doos moet vasthouden, is hij langs de buitenzijde standaard voorzien van de bedrukking ‘this side up’. Ook handig zijn de open handgrepen. Hierdoor kan je de doos makkelijker optillen. Daarnaast dienen deze openingen als verluchtingsgaten wat ervoor zorgt dat je bloemen langer vers kunnen worden gehouden. De doos openen doe je met behulp van een scheurstrip. Zo moet je geen schaar of cutter gebruiken en is er dus geen risico dat je je fragiele bloemen zou beschadigen tijdens het unboxen. Tot slot is de doos volledig gemaakt van karton, een hernieuwbare grondstof die bovendien afkomstig is van duurzaam beheerde bossen. Na gebruik is de volledige verpakking opnieuw recycleerbaar.  

Bloemisten vinden al jaren de weg naar onze webshop voor geschenkstickers, geschenkfolie, linten, scharen, plakband, schoonmaakmateriaal, en zelfs rekken en stellingen voor opslag.” — Gidi Pluym, RAJA

Verpakkingen en zoveel meer 

“De markt voor bloemen en planten was niet zó nieuw voor RAJA”, zo vertelt Gidi Pluym ons. “Bloemisten vinden al jaren de weg naar onze webshop. We bieden heel wat producten aan die relevant zijn voor hen. Denk maar aan geschenkstickers, geschenkfolie, linten, kantoorartikelen (zoals scharen en plakband), schoonmaakmateriaal, en zelfs rekken en stellingen voor opslag. In totaal omvat het aanbod van RAJA 4 grote productgroepen: verpakkingen, magazijnuitrustingen, kantoorartikelen en tot slot producten voor hygiëne en veiligheid. Door je aankopen bij ons te groeperen bespaar je heel wat tijd en geld. Van one stop shop tot click&collect: RAJA heeft alles in huis om je verder te helpen.”   

■ Bezoek de webshop op rajapack.be/bloemen 

■ Neem een kijkje op de blog rajapack.be/blog 

■ Of blader door de interactieve bloemenfolder op rajapack.be/catalogus 

Lees ook Verpak stijlvol bloemen en planten met RAJA

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.