Seduction of Helleborus Passion van Tomas De Bruyne bij Het Wilgenbroek

‘Let reason & passion mature in harmony and merge in your heart’ Hilde De Bruyne

Helleborus is een van onze mooiste en sterkste winterbloeiers. Het bedrijf ‘Het Wilgenbroek’ is al jaren gespecialiseerd in Helleborus en heeft een uitzonderlijk assortiment Helleborus bijeengebracht.

Ben je op zoek naar een bijzondere kleur of soort Helleborus, dan kan je daar zeker terecht. Elk jaar houden Thierry & Anneke Van Paemel in de maand februari open deur dagen. Tijdens het eerste weekend van deze open deur dagen nodigt Het Wilgenbroek daarbij ook altijd een meesterbinder uit om met hun product Helleborus een tentoonstelling te organiseren.

Dit jaar kreeg Tomas De Bruyne de kans om Helleborus op zijn manier in de kijker te stellen. Met de tentoonstelling Seduction of Passion wou Tomas vooral de eigenschappen van de plant als ook de kenmerken van het bedrijf in de kijker stellen. Tomas houdt ervan om bloemen te verpersoonlijken.

In combinatie met de werken presenteerde Tomas ook gedichten die de toon van zijn creaties versterkten.
De leerlingen van het vijfde en zesde jaar ‘groendecoratie’ van het PTI Kortrijk onder leiding van hun leerkracht Joris Naessens hielpen Tomas bij de realisatie van deze expo.

Een transparante creatie met Helleborus als welkom op het bedrijf. De tentoonstelling wil voor elke bezoeker een belevenis zijn van creaties, bloemen, licht en muziek.

Helleborus is enerzijds een heel fragiele, maar anderzijds toch ook heel sterke bloem die zelfs sneeuw kan trotseren.

Natuurlijke beplanting van Helleborus in een hangende schaal afgewerkt met een laagje cement. Met deze creatie wil Tomas de kracht van Helleborus illustreren.

 

In deze creatie speelt Tomas met ‘elements & principles of design’. Spelen met de dynamiek van de natuur. Waar liggen de grenzen van design? Het kunstig aspect van bloemendesign in combinatie met Helleborus wordt hier bespeeld. Brute zwarte steenkool in combinatie met tedere winterrozen.

Deze creatie drukt pure symmetrie uit en elegantie van twee eenheden die rusten op twee kleine punten. Reason & passion staan hier in combinatie met elkaar.

Deze creatie illustreert pure eenvoud. Creëren door eliminatie. In deze creatie stelt Tomas de lievelingsplanten van Thierry Van Paemel voor.

Een zuil van Helleborus ‘Emma’ symboliseert de oerkracht van deze plant. Een flow met Helleborus orientalis in combinatie met andere elementen van de kwekerij zoals blad en wild gras wil een impressie zijn van het bedrijf en illustreert het professionele karakter van de kwekerij. Het bedrijf heeft een goede, gecontroleerde, speelse flow.

Positieve energie straalt uit deze creatie van gele Helleborus in combinatie met Hamamelis, Heuchera. De aarden kluiten symboliseren de groeikracht van Helleborus wortels die net uit de grond getrokken zijn.

Een verweerde balk met touwen en metalen scharnieren, wabi sabi in contrast met frêle Helleborus.

Prachtige zwarte Helleborus in combinatie met sneeuwklokjes, een winters tafereel.

 www.hetwilgenbroek.be

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.