Schoneveld is International Grower of the Year 2014

Een internationale jury van experts uit de sector heeft Schoneveld Breeding uitgeroepen tot International Grower of the Year 2014.

Wij zijn supertrots. Dit is een enorme erkenning voor ons bedrijf, voor al onze medewerkers én voor onze focus op ketensamenwerking.” Deze prestigieuze award uitgereikt op tuinbouwgala in Qingdao, China

De verkiezing voor deze prestigieuze award is een initiatief van AIPH (International Association of Horticultural Producers) en FloraCulture International. De vijfentwintig deelnemende landen dragen elk één kandidaat voor, waarvan er uiteindelijk vier meedingen om de prijs. De Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs stuurde Schoneveld Breeding in voor de internationale verkiezing vanwege de ‘marketing van kleine speciale producten, internationalisering en samenwerking’, aldus de Stichting. De andere drie genomineerde bedrijven kwamen uit China, Canada en Denemarken.

De vakjury beoordeelde de inzendingen op economische prestaties, het niveau van innovatie, de effectiviteit van de marketingstrategie, hoge milieunormen en de organisatie van human resource management. Schoneveld Breeding behaalde op alle criteria de hoogste score. Met name het verbinden van ketenpartners, waarbij marktgericht ingespeeld kan worden op de afzetontwikkelingen wordt als onderscheidend gezien.

Focus op kweker
“Deze tijd vraagt niet alleen om harder, maar vooral om slimmer werken”, zegt directeur/eigenaar Peter van de Pol van Schoneveld Breeding. Concreet betekent dat altijd een stap voorlopen op de concurrentie, constant innoveren en zoeken naar nieuwe successen. “In ons bedrijf leggen we ontzettend veel nadruk op samenwerking met de andere schakels uit de keten. Dat is lonend voor alle partijen.” Schoneveld Breeding stelt de kweker in die ketensamenwerking centraal en ondersteunt hem met teelt-, marketing- en verkoopadviezen. Duurzaam ondernemen in de praktijk dus. “Door onze specifieke vakkennis te delen, en andersom ook te leren van onze partners, zetten we grotere stappen dan wanneer we alleen zouden opereren.”Bovendien investeert de veredelaar voortdurend in onderzoek en in de vakbekwaamheid van zijn medewerkers. “Kwaliteit is een voorwaarde geworden, niet langer onderscheidend vermogen.”

Met de uitverkiezing tot International Grower of the Year ziet Schoneveld Breeding zich enorm gesterkt in zijn filosofie. “Ketensamenwerking is wat ons betreft onlosmakelijk verbonden met duurzaam succes.”

Info – www.schoneveld.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.