Scholenwedstrijd in de tuinbouwschool van Gembloux

In samenwerking met het Centre Technique Horticole (C.T.H.) en onder de auspiciën van de vereniging van landbouwscholen EUROPEA Belgium organiseerde de tuinbouwschool van Gembloux voor het eerst een wedstrijd bloemsierkunst voor leerlingen van de 3de graad BSO – studierichting bloemsierkunst en voor leerlingen van het 7de jaar BSO – specialisatiejaar in bloemsierkunst.

De leerlingen kregen twee opdrachten. De eerste opdracht bestond erin een creatie te maken geïnspireerd op een bekende melodie. De tweede taak was een verrassingsopdracht. Er waren individuele deelnames en groepswerken. Er ontstonden verrassende creaties op de muziek  als ‘de roos’ van Ann Christy, ‘de vier jaargetijden van Vivaldi’, ‘Rosa’ van Jacques Brel, ‘Diep zo Diep’ van Get Ready, ‘Tulpen uit Amsterdam’ …

In totaal namen 24 leerlingen van vijf scholen deel aan de wedstrijd: Gembloux, Doornik, Kortrijk, Roeselare en Sint-Niklaas.

De directie van de school van Gembloux wou met deze wedstrijd aantonen hoe belangrijk zij de afdeling bloemsierkunst vindt. Creativiteit bij deze leerlingen moet gestimuleerd worden. Ze vonden het bovendien een unieke kans om verschillende tuinbouwscholen samen te brengen en ze waren fier om hun school uitgebreid aan de andere tuinbouwscholen te laten zien.

Prijzen gingen naar:

  1. Fran Salomez van Roeselare
  2. Elise Denolf van Gembloux
  3. Jennifer Lorge van Gembloux

www.ith-gembloux.be

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.