Schiet raak met Valentijn: verras met deze bloemen

De bloemenkeuze met Valentijn hoeft niet stereotiep te zijn. Ga gerust voor rozen, maar durf ook eens iets nieuw. Ontdek hier onze suggesties.

Ga je voor klassiek of modern? Speel je op zeker of op de verrassing? Ons voorstel: volg je gevoel, maar probeer op zijn minst toch een béétje te verrassen.

Rozen: klassiek, met parfum of chocolade topping

De roos blijft de moeder aller bloemen op Valentijnsdag. De rode roos is hét symbool van de liefde en is daarom een perfecte keuze voor Valentijn. De diepe, rode kleur symboliseert hartstocht en passie. De roze roos heeft een jonger imago en wordt vaak geschonken aan vrouwen van twintig of dertig jaar. De witte roos belandt doorgaans in een boeket voor een wat meer ervaren dame. Een mengeling kan evengoed, als boeket of verwerkt in een hartvormige bloemencreatie uit steekschuim.

Maar goed, we willen dit jaar toch eens gaan voor een béétje verrassing, hé? Zweer jij bij de klassieke roos? Prima, maar verras je geliefde na al die jaren eens met geurrozen, bedrukte rozen, rozen met chocolade topping, eetbare rozen of pioenrozen. Of ga voor de allermooiste rozen.

Vergeet geen zakje snijbloemenvoeding voor een langere houdbaarheid tot 14 dagen. Zo scoor je extra goede punten!


Witte lelies

©mooiwatbloemendoen.nl

Witte lelies symboliseren onschuld en reinheid en zijn daarom een geweldige keuze voor een nieuwe relatie. Deze bloemen zijn ook vaak gebruikt bij huwelijken en symboliseren het begin van een nieuw leven samen.


Anjers

©mooiwatbloemendoen.nl

Anjers zijn een andere populaire bloem voor Valentijnsdag. Ze symboliseren liefde, waardering en vriendschap. Anjers zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren, waaronder rood, roze en wit. Dus is er voor ieder iets wils.


Tulpen

©mooiwatbloemendoen.nl

Vorig jaar was er een oproep om tulpen te kopen voor Valentijn, als alternatief voor de dure rozen als gevolg van de hoge brandstofprijzen. Tulpen symboliseren liefde en verlangen. Ze zijn ook een geweldige keuze voor een eerste date of een jubileum.


Orchideeën

Orchideeën stralen luxe uit, perfect voor iemand speciaal. Ze symboliseren schoonheid en verfijning en zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren en maten.


Ongeacht welke bloem je kiest, zorg ervoor dat je ze met liefde geeft, want dat is uiteindelijk het belangrijkst. Een bos bloemen kan iemands dag maken en laten weten hoeveel je van hem of haar houdt.


EXTRA ARTIKELS OVER VALENTIJN


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.