Scabiosa steeds populairder bij bloemisten

Scabiosa is weer helemaal terug van weggeweest en dat niet alleen: ze klimt in de favorietenlijst van veel bloemisten! Bekijk wat je allemaal kunt doen met deze prachtige bloemen van Marginpar.

We zijn zelf ook dol op deze zachte kussentjes van bloemen. We zien de donkere variëteiten in designs tijdens de koude wintermaanden, terwijl de lichtere kleuren favoriet zijn voor romantisch trouwwerk in het voorjaar. In de zomer mag en kan alles, en in de herfst? 
 
Floristen van BLOOM’s VIEW hebben prachtige inspiratiestukken voor de herfst gemaakt met Scabiosa in de hoofdrol, verkrijgbaar bij Marginpar.Helemaal herfst

Ogenschijnlijk simpel, maar als je goed kijkt zie je steeds meer details in dit tafelstuk. En het leukste: voor dit stuk mag je eerst het bos in voor herfstvondsten! De vaasjes zijn versierd met herfstbladeren en aan enkele Scabiosa-stelen zijn kastanjes gerijgt. De sterren zijn natuurlijk de Scabiosa’s, maar het team van BLOOM’s heeft ook gekozen voor Talinum ‘Long John’. En we snappen waarom. De takjes zitten vol met kleine zaaddozen in herfsttinten. 


Scabiosa design
©BLOOM’S

Met Scabiosa Lavender Scoop®, Blackberry Scoop®, Dark Cherry Scoop®, French Vanilla Scoop®, Sweet Cherry Scoop®, Bi-Color pink Focal Scoop™.


Out of the box 

Waarom zou je je laten beperken door de dimensies en restricties van de vaas? Denk out of the box! In dit ontwerp is een tak gebruikt als decoratie, zorgvuldig gepositioneerd en vastgezet met een splitting rod. De bloemen in de vaas krijgen stabiliteit hulp dankzij een stuk gevouwen kippengaas onderin. Afgewerkt met bladeren en kastanjes zie je daar niets meer van. De hoogte in het stuk komt van de Panicum ‘Northwind’. Verder zien we Scabiosa Focal Scoop™ Bicolor PinkScabiosa Lavender Scoop®Talinum ‘Long John’ en Astrantia Star® of Fire

Scabiosa design
©BLOOM’S

Lekker luchtig 

De luchtigheid in dit ontwerp is toch gewoon genieten? De mooie basis bestaat uit natuurlijke herfstdecoratie, kleine eikeltjes, kastanjeschillen… Waarna je blik omhoog wordt getrokken door de verticale lijnen van de stelen tot bovenin het ontwerp. Een aaibare laag van zachte Scabiosa’s, speelse Sanguisora Red Dream® aren en de pluizige Clematis Amazing® Kibo. Van de Kibo is het blad verwijderd zodat ze een mooi geheel vormt met de bladloze stelen van Sanguisorba en Scabiosa. 

Scabiosa design
©BLOOM’S

Meer bloemencreaties met Scabiosa? Klik hier!Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.