Rustgevende natuur is woontrend van 2023

Volgens trendbureau bora.herke.palmisano willen we dit jaar meer dan ooit rust en natuur in onze woonkamer. Het is één van de trends die van 3 tot 7 februari 2023 in Frankfurt worden voorgesteld op de vakbeurs Ambiente waar je de nieuwste trends en mooiste decoratie- en designproducten ontdekt.

De rustgevende kracht van de natuur sluipt onze huizen binnen. Het is een hedendaagse woontrend die staat voor de diepe verbinding en het verlangen naar een nieuwe relatie tussen mens en natuur. Minimalistische woon- en werksferen nodigen uit tot diep ademhalen maar tegelijkertijd stralen ze een aangename vitaliteit uit. Denk aan een heldere, rustige vormentaal in combinatie met een aangenaam kleurenpalet. 

Wat past in dit thema? 

  • Inspiratie uit de botanische wereld
  • Kleurenpalet met natuurlijke, zachte tinten
  • Kleuren uit de plantenwereld zoals mos, klei 
  • Bewuste omgang met de leefomgeving 
  • Nieuwe oplossingen voor het verwerken van afval tot nieuwe grondstoffen
  • 3D geprinte objecten uit stedelijk afval
  • Geologische patronen
  • Organische vormen
  • Sculpturen gemaakt van gerecycleerde materialen

Wij zijn overtuigd

Verkoop je decoratie, geschenken of accessoires? Dan moet je Ambiente, ‘s werelds grootste vakbeurs, zeker bezoeken. Hier ontdek je een overweldigend aanbod om jouw winkel nog aantrekkelijker te maken!

Ambiente is de belangrijkste internationale vakbeurs en de nummer één ter wereld voor interieurdesign, decoratie, table ware en cadeaugeschenken. Het is dé inspiratie- en inkoopplaats voor de hele industrie.

Bovendien onthult Ambiente naast een heleboel uitvindingen ook dé grote decoratietrends met de bijpassende verkoopsproducten. De omvang van het ongeëvenaard productaanbod maakt de belangrijkste mondiale beurs voor consumptiegoederen uniek in de wereld.


Trek eropuit

Ambiente telt ruim 4.000 exposanten uit 90 landen, trekt ongeveer 100.000 professionele bezoekers uit 150 landen en presenteert vijf dagen lang commerciële en innovatieve producten.

Laat je niet afschrikken. Vanaf de Belgische grens is het minder dan 300 kilometer tot Frankfurt, da’s zo’n drie uurtjes met de auto door Duitsland rijden. Met de trein sta je er in 3,5 uur maar dan wel vanuit Brussel. Een trip waar je een jaar lang profijt van zult hebben!

Beloofd: na terugkeer bruis je van de inspiratie en nieuwe ideeën.

Ambiente vindt plaats van 3 tot en met 7 februari 2023.


Benieuwd naar de standhouders?

Het aanbod is fenomenaal. Overtuig jezelf: ook voor jou zijn er enorm veel interessante exposanten.


Foto’s: ©Ambiente
Tekst: Ingrid Allaerts


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.