Wat hebben Russen en chrysanten met elkaar gemeen?

Veel, zo blijkt! De chrysant is een geliefde bloem in Rusland en staat daar bekend als een “bloem voor iedereen”. Maar hoe maak je een commerciële vertaalslag van “alledaagse bloem” naar een trendsettend object dat door een jong en welgesteld publiek op handen gedragen wordt? Hoe geef je een impuls aan bloemenverkoop zonder groot budget ? Dat raadsel wisten Just Chrys en Sobolj te ontrafelen! 

_C9P1322Het team van Just Chrys en Sobolj sloeg met lokale partners in Moskou de handen in elkaar. Ze zetten een promotie op touw waarbij de chrysant gekoppeld werd aan de mode-industrie. De chrysanten kregen hun eigen podium op de modeafdeling van het toonaangevende Russische warenhuis GUM. De klanten kregen bij aankoop van kleding een boeketje chrysanten, afgestemd op de Russische smaken en voorkeuren, cadeau. De fleurige promotie werd in de kijker gezet door het tijdschrift Fashion Magazine (voor wie zich aan een streepje Russisch wil wagen!) en het online platform Flower Experience.

Het resultaat? Tijdens de actiedagen steeg de omzet van de kleding met dertig procent. En daar bleef het niet bij: Bloemisten en kledingwinkels hebben de actie van het trendsettende GUM opgepikt en vergelijkbare acties georganiseerd in de rest van het land. Met een innovatieve lentepromotie slaagden Just Chrys en Sobolj er dus in om de chrysant weer een beetje hipper te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.