Ruik de lente

De astronomische lente is begonnen op 20 maart. Vier dat met zinnenprikkelende lentegeuren in je winkel !

Advertising
 

Doe mee aan de Ruik-de-Lentedagen!

  • In België: van maandag 12 maart tot en met zondag 18 maart 2018
  • In Nederland: van woensdag 21 maart tot en met zaterdag 24 maart 2018
365dagenbloemen.nl

1. Zet de toonbank in als geurbar

Een rij vaasjes met geurende lentebloemen is al genoeg om klanten te laten kennismaken met verschillende lentegeuren. Wie echt wil uitpakken, organiseert een geurweek inclusief geurproeverij. Verschillende bloemisten hebben vorig jaar het concept ‘geurproeverij’ uitgetest in de winkel. Maak het jezelf gemakkelijk en download hier een draaiboek.

2. Geurherinneringen

Laat klanten een persoonlijke geurherinnering op een kaartje schrijven: “De geur van … herinnert mij aan …”. De kaartjes mogen aan een boom of tak gehangen worden. Help de klanten eventueel met vragen zoals: “Waar doet de geur van een hyacint / een meiklokje / een sering je aan denken?”

3. Snuffelen maar

Raad de bloem! Zet een ‘geurbox’ in de winkel. De juiste geur raden is moeilijker dan je denkt. Leg eventueel kaartjes met bloemenfoto’s neer waaruit de klanten kunnen kiezen.

4. Creëer een lentepluktuin

Laat klanten zelf een lentegeurboeket samenstellen voor een vast bedrag. Zelf plukken zorgt natuurlijk voor het ultieme lentegevoel! Maak gebruik van de Geurende-lentebloemenlijst.

5. Haal de lente naar binnen

Attendeer je klanten op de geuractiviteiten in de winkel. In deze online shop is daarvoor gratis digitaal promotiemateriaal beschikbaar.

>> 365dagenbloemen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: