Rozenfestival: 200.000 rozen, rozenpicknick en rozenmarkt

Samen met 200.000 rozen ontluikt in juni het Rozenfestival in Sint-Pieters-Leeuw. Op zondag 23 en 30 juni kan je tussen de rozen terecht voor een boeiende rozenmarkt en een gezellige rozenpicknick.

Advertising
 

Een kleurenpalet aan rozen

De Rozentuin ligt in het hartje van Sint-Pieters-Leeuw en toont de roos in al haar facetten. Van primitieve roosjes, rechtstreekse afstammelingen van de oerrozen, tot veredelde rozen die het resultaat zijn van groene spitstechnologie. Er zijn rozen uit verre landen of van bij ons. Het is een indrukwekkende collectie: 3.000 rozenvariëteiten uit 25 landen groeien er op 40.000 struiken.

“De Rozentuin van Coloma is een parel in de groene rand rond Brussel. In juni is het er een paradijs op aarde, één van mijn persoonlijke favoriete plekjes. De grote collectie rozen is van wereldniveau”, aldus Marleen Evenepoel van Natuur en Bos.

Lees verder onder de foto.

Rozenfestival ontluikt eind juni in Rozentuin Coloma

Rozenmarkt op 23 juni

Op zondag 23 juni vindt van 14 tot 18 uur een Rozenmarkt plaats tussen de rozen. Je kan er de mooiste rozen kopen en vindt er informatie bij rozenverenigingen. Geef ook je smaakpapillen de kost en proef van rozenbier, rozentaart, rozengin, rozenijs, rozenconfituur of rozenthee. Of geniet van de weldaad van rozen met een rozenmasker, rozenolie of rozenzeep. Ook tal van andere verkoopstanden tonen hoe veelzijdig de roos is.
In de tent aan het kasteel kan je gratis workshops en een lezing bijwonen. Om 14u30 heb je de keuze tussen een workshop eetbare rozenproducten en een workshop zomersnoei van rozen. Om 15u30 geeft professor Jos Rogiers een lezing over “aarde-vriendelijke rozen” en om 16u30 kan je verzorgingsproducten met rozen maken of een cursus “Van stuifmeel en stamper tot mooie sterke rozenstruiken” volgen.

Rozenpicknick op 30 juni

Een week later, op 30 juni, is iedereen welkom op de rozenpicknick. Gooi je picknickdeken uit tussen de rozen en geniet van (h)eerlijke streekproducten uit het Pajottenland. Picknickmanden kunnen tot 24 juni besteld worden en afgehaald worden op het Rozenfestival. Uiteraard mag je ook je eigen picknick meebrengen. Van 11u30 tot 15u kunnen jong en oud genieten van allerlei leuke activiteiten. Kinderen kunnen zich gratis laten schminken, voor een bloemenkapsel gaan, naar Bruegelverhalen luisteren of een glittertattoo laten zetten.

>> Alle informatie over het Rozenfestival vind je op www.rozenfestival.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: