“Rozen tot 14 dagen houdbaar met Floralife”

Wie rozen koopt met Valentijn, wil punten scoren bij zijn of haar geliefde. Maar ook voor de bloemist is dit hét moment om punten te scoren. Zorg je dat het rozenboeket twee weken stralend blijft, keert de klant gegarandeerd terug.

De houdbaarheid van rozen hangt vooral af van de kwaliteit bij inkoop. Maar ook de nabehandeling verdient veel aandacht. Rozen uit Nederland zijn reeds verplicht voorbehandeld. Het is dus zeer belangrijk dat deze behandeling door de bloemist en de particulier wordt verder gezet.

Advertising
 

“Een bloemist gaat zich vaak indekken door te zeggen “Oh, mijn bloemen blijven zeker één week goed”, maar dat is eigenlijk het slechtste dat hij kan doen. Als je 40 euro betaalt voor rozen, moeten die langer staan. Het enige dat de consument onthoudt, is hoelang de bloemen goed gebleven zijn. De kostprijs vergeet hij. Stel je voor dat je rozen voor Valentijn hebt gekocht en dat ze na een paar dagen al verwelkt zijn. Je zal je nogal geliefd voelen! Goed voorbehandelde en nabehandelde rozen moeten over de 10 dagen houdbaarheid gaan. Zelf ga ik altijd voor een houdbaarheid van 14 dagen met de bloemenvoedingzakjes van Floralife”, zegt Jan Joris, sales manager bij moederbedrijf Smithers-Oasis.

Jan Joris

Voor floristen staat met Valentijn veel op het spel

“Wanneer vindt een bloemist zichzelf een goed bloemist? Als de mensen terugkomen en zeggen: ‘Bij u blijven de bloemen het langst goed’. De houdbaarheid bepaalt je reputatie”, weet Jan Joris. “Bloemen die snel afsterven, zorgen voor gigantische reputatieschade. Daar ga je niet meer terug.”

Nochtans vergezelt slechts 15 % van de bloemisten een boeketje van een sachet snijbloemenvoeding. “Onbegrijpelijk. Het is een must. Als je niet die kleine investering doet om je bloemen de beste basis te geven, kan je nooit kwaliteit leveren. Een goede bloemist ligt niet wakker van die prijs. Het enige dat hem interesseert, is dat hij geen klachten krijgt en dat de klanten terugkeren.”

©Shutterstock

Gebruik goede producten

Floralife heeft alle nodige producten voor een geslaagde koopervaring.

Voeg met Valentijn absoluut een zakje FloraLife toe aan jouw rozenboeketten. Wij adviseren het sachet ‘FloraLife Rose Food Clear 300’, speciaal ontwikkeld voor rozen.

Het is samengesteld met ingrediënten om boeketten en arrangementen er vers uit te laten zien, afval te verminderen en het rendement op jouw investering te verhogen. Met dit premium bloemenvoedsel leveren rozen meer verkoop en herhalingsaankopen op. Het houdt bloemen verser, vertraagt het verouderingsproces, wat resulteert in een optimale houdbaarheid en een verbeterde consumentenervaring.

Eens Valentijn voorbij is, schakel je over op andere bloemenvoeding

Wat dacht je van deze gerecycleerde bloemenvoedingszakjes voor optimaal bloeiresultaat?

De FloraLife Crystal Clear Flower Food-pakketten leveren de perfecte hoeveelheid voedingsstoffen om verse snijbloemen te stimuleren zich goed te openen en levendige kleuren te laten zien. Een perfecte laatste stap voordat u uw bloemen in OASIS® steekschuim of in een vaas zet. Het papieren zakje wordt niet alleen gerecycleerd in de papierafvalstroom, maar is ook gemaakt van gerecycleerd materiaal. De verpakking heeft het OK biobased 4-sterren certificaat dat garandeert dat minstens 80% afkomstig is van hernieuwbare bronnen.

■ oasisfloral.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.