Rozen met ogen

Er is een nieuwe, spectaculaire tuinroos: Rosa ‘Babylon Eyes’. Deze compacte, enkelbloemige struikroos kenmerkt zich door een rijke bloei en een opvallend ‘oog’ in een contrasterende kleur. Net alsof de bloem je aankijkt! De nieuwe roos is verkrijgbaar met rode, lichtroze, donkerroze of oranje bloemen en geschikt voor zowel tuin als balkon en terras in pot of bak. Door zijn compacte vorm is Babylon Eyes ook zeer geschikt voor hanging baskets.

Zelfschonend

Rosa Babylon Eyes 08 WEBDe Babylon Eyes struikroos is zelfschonend. Dat betekent dat je geen uitgebloeide bloemen meer hoeft te plukken om de bloei te verlengen. Op eigen kracht verschijnen er tot ver in het najaar voortdurend nieuwe bloemen. Babylon Eyes is ook aantrekkelijk voor vlinders en bijen. Doordat de bloem wijd open staat, kunnen ze eenvoudig nectar opzuigen.

Elk jaar bloei

De nieuwe tuinroos wordt ongeveer 40 centimeter hoog en houdt van een plekje in de zon. Babylon Eyes is zeer geschikt voor het Nederlandse klimaat. Wanneer deze roos een plekje in de volle grond krijgt, is de plant bestand tegen matige vorst. Babylon Eyes bloeit ieder jaar weer!

Tips

  • Gebruik rozengrond bij het planten van Babylon Eyes. De wortels kunnen zich optimaal verder ontwikkelen en dat resulteert in een extra gezonde en sterke plant.

  • Plant Babylon Eyes in terracotta potten zodat ze voldoende kunnen ademen en overtollig (giet)water kan sneller verdampen.

  • Rozenvoeding zorgt dat Babylon Eyes nog uitbundiger bloeit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.