Roze planten voor een romantische zomertuin

Zachtroze kleuren ademen zomer en vormen de zoete basis voor lome middagen in de tuin, inclusief ijskoude drankjes en de geur van barbecue. Ziehier de mooiste roze tuinplanten waarmee je elke tuin in een romantische zomertuin verandert.

Advertising
 

Een millenial pink tuinfeestje

Geef je tuin of terras een snelle zomerupdate door plantenpotten met roze planten te vullen, zoals op de foto hierboven. Combineer Alstroemeria met PetuniaOost-Indische kers en Diascia. Door companion planting met verschillende roze tinten toe te passen, geef je een ongedwongen, romantisch gevoel aan je buiten.Roze planten worden echte aandachtstrekkers wanneer je iedere plant in z’n eigen pot laat stralen. Zet de potten op een verhoging – een bankje of tafel – zodat ze bewonderd kunnen worden tijdens je pastelroze tuinfeest. Van links naar rechts zie je Campanula, Japanse notenboom, Gerbera, een hoge FuchsiaCosmos, Rhodohypoxis Baurii – ook bekend als Roodsterretje -, potroos en klimhortensia, met op de voorgrond Mandevilla. Mix en match je favorieten om je eigen roze buitenwereld te creëren.

Een pastelroze tuinfeestje | Mooiwatplantendoen

Fuchsia, roos en Mandevilla zijn drie van de mooiste zachtroze tuinplanten. Ze shinen in potten, maar doen het ook goed in de volle grond.

Fuchsia

Deze plant is verkrijgbaar in eindeloze combinaties van wit, roze, rood en paars. De plant is een makkelijke groeier en de winterharde, meerjarige versie heeft weinig onderhoud nodig. Uitgebloeide bloempjes verwijderen hoeft niet, want die laten vanzelf los. Yes, zoetroze zomerconfetti op de grond!


Roos

Als er één bloem voor romantiek staat, dan is het de roos wel. Deze roze variant doet denken aan een zwoele zomerliefde. Deze “Classic Select” rozen zijn sterke planten die zich thuis voelen in een pot. Haal uitgebloeide bloemen weg, zodat de plant z’n energie steekt in het produceren van nieuwe bloemen. Met een beetje geluk duurt deze summer fling de hele zomer lang.


Mandevilla

De trompetvormige bloemen van Mandevilla ‘Sundaville Cream Pink’ vragen om aardbeien en slagroom, sorbetijs en pavlova’s met zomerfruit. Ook dit is een onderhoudsarme plant, die van mei tot september bloeit. Laat de plant via een stok omhoog klimmen of kies voor een compactere variant wanneer je weinig ruimte hebt.


Verf de muur roze

Voor een extra beetje pit: verf een muur roze! Al ongeveer een decennium is de #plantsonpink hashtag populair op Instagram, en terecht. Er gaat niets boven een roze muur om het groen van planten tot leven te brengen.

Breng roze naar binnen

Buiten af? Kijk dan eens naar roze kamerplanten. Planten als Ficus ‘Belize’ en Cordyline ‘Mambo’ brengen een zomers vakantiegevoel in huis.

Foto’s & tekst: mooiwatplantendoen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.