RIP Allerheiligen! 6 tips voor een leukere herdenking

Nee, we willen Allerheiligen niet begraven. Maar wordt het geen tijd om onze overleden geliefden wat vrolijker te herdenken? FLEUR geeft je gratis 6 tips om het dit jaar anders (vrolijker / kleuriger / jonger) aan te pakken.

Weg met de somberte en duisternis rond Allerheiligen! Vaarwel ingetogen bloemstukjes en traditionele chrysantenpotten die we sinds mensenheugenis naar het kerkhof sleuren.

Advertising
 

Verwelkom de nieuwe manier van afscheid nemen! Met bontgekleurde bloemen ?, frivool geschilderde doodshoofden ☠️ en kleurig versierde altaartjes ⛪. Een heuse cultuurshock voor wie nooit wil veranderen, een welgekomen frisse wind voor de moderne bloemenliefhebber en creatieve bloemist.

Steeds meer mensen raken betoverd door het Mexicaanse fenomeen ‘Dia de los Muertos’ dat via social media en de filmwereld in sneltempo naar Europa is overgewaaid. Waarom de dood herdenken als we onze geliefden ook in de fleur van hun leven kunnen eren? ??


? TIP 1 | Een opvallende etalage die iedereen gezien heeft

Het zijn drukke tijden voor bloemisten. Maar hij of zij kan wel vanalles in zijn bloemenwinkel uitsteken, wat voor zin heeft dit als niemand dat langs de buitenkant ziet? Nieuwe klanten lok je via het uitstalraam. Ga all the way en versier (je etalage als bloemist, of woning als bloemenliefhebber) in uitbundige kleuren. Voor de Allerheiligen-nieuwe-stijl betekent dat veel geel en oranje ?? met bonte toetsen van roze, donkerblauw en wit.

Wees kwistig met afgeknipte goudsbloemen (de ‘Dia de los Muertos’-bloem bij uitstek, ook wel bekend als Afrikaantjes of Marigold), dahlia’s en chrysanten die je overal kriskras ophangt. Verplicht ook: met verf versierde witte doodshoofden met bloemenogen (die je zo op het internet kunt kopen of met gerief uit de knutselwinkel zelf kunt namaken). Voor extra effect kan je deze nog versieren met een levensecht bloemenkapsel met bloemen uit jouw assortiment. Andere optie: zet ze een bloemenkroontje op.

Vergeet ook geen kleurrijke afhangende linten, bloemenslingers (malas), paternosters, (aangestoken) theelichtjes ?? en natúúrlijk een uitbundig zelf getekend bord met ‘Dia de los Muertos’ of een andere leuke tekst die voorbijgangers motiveert om eens binnen te wippen.

Wees niet bang. Je kan eigenlijk weinig verkeerd doen. Onderscheid je zodat de mensen over jouw bloemenwinkel spreken!

Voorbeelden

Extra tijd? Probeer eens een vrolijk skelet!


TIP 2 | Een altaar dat klanten naar binnen lokt

Dit keer koop je wél die noveenkaarsen waar je anders aan voorbijloopt want je hebt ze namelijk nodig voor een intimistisch altaartje. Dé centre piece in de Mexicaanse traditie waarrond familieleden zich verzamelen voor een feestelijke hereniging met de zielen van hun geliefden.

Hoe? Dek een overbodig salontafeltje met een geel of oranje tafelkleedje (het moet opvallen!), plaats (gouden of zilveren) fotokaders met beeltenissen van overleden mensen (typ eens ‘family portrait 1920s” in op Google en print ze uit) en versier je mini-altaartje rijkelijk met boven vernoemde bloemen (zie doe-tip 1), oude kralenkettingen, een kandelaar en véél theelichtjes. Je kan er ook eten (zoals een bontgekleurde vruchtenschaal) en flesjes drank bij plaatsen (die volgens de traditie dienen voor de overledenen).

Voorbeelden

Plaats genoeg in jouw bloemenwinkel? Ga ineens voor een rijkelijk versierde eettafel!


? TIP 3 | Een bloemenkroontje dat iedereen wil

Prachtig, niet zo moeilijk en met superveel effect: met een bloemenkroontje maak je je outfit helemaal af!

Voorbeelden


☠️ TIP 4 | Een geschminkt doodshoofd waarmee je de show steelt

Doe eens gek: schmink je gezicht als een bloemig doodshoofd. Helemaal niet eng! Maar juist supertof! De klanten gaan het geweldig vinden…

Voorbeelden


? TIP 5 | Superkleurrijke bloemstukjes die vlot verkopen

Nu is het natuurlijk dé clue om mensen met jouw bloemstukken en boeketten te overtuigen. Leef je uit met afrikaantjes, dahlia’s, chrysanten, gladiolen,… Eén les: wees kwistig met kleur!

Voorbeelden


? TIP 6 | Een fotohoek waarmee je viraal gaat

Vandaag ga je pas echt over de tongen als je ook op social media circuleert. Zorg voor een leuk fotohoekje, versier het zo mooi mogelijk en vraag jouw klanten om jouw bloemenwinkel te vernoemen en te taggen in ruil voor een kans op een leuke prijs!

Voorbeeld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.