Riditti brengt bloemen als relatiegeschenk weer aan de top

Riditti is een nieuw online marketing platform dat inzet op mond-tot-mondreclame. Het is een initiatief van Hilde Pollet, floriste in hart en nieren, en Trees De Bruyne, die voor Studio 100 het online platform ‘Wanagogo’ uit de grond stampte.

Advertising
 

Riditti en 40 Vlaamse floristen werkten de voorbije drie jaar in alle stilte aan een nieuw online marketing platform. “We willen in eerste instantie deze digitale wereld weer iets tastbaars geven. Tegelijkertijd wilden we ook de creativiteit en de ambacht van de lokale florist in de verf zetten”, klinkt het.

Concept
De naam ‘Riditti‘ is een afgeleide van het esperanto ‘Rideto’ en dat betekent ‘glimlach’. Dat is ook het doel van dit relatiegeschenk: met bloemen een glimlach op iemands gezicht toveren. Het concept is eenvoudig: “Stel je voor dat je een boeket bloemen krijgt maar je weet niet van wie. Een magische code en een link naar onze website zijn de enige tips. Op de website verschijnt er een klokje dat aftelt. Binnen de 24 uur komt de ontvanger dan te weten wie hem of haar een boeket geschonken heeft.”

Floristen boven
Riditti wil uitsluitend met lokale floristen werken: “Bloemisten voelen ook de concurrentie van bedrijven als Bloomon en andere grote spelers die alles vanuit één centraal punt leveren. We zien te veel postorderbedrijven die de florist dwingen om bloemen te leveren die in een bepaald seizoen te duur zijn. Dat maakt het onleefbaar. Dat willen wij absoluut niet. De florist krijgt bij ons alle vrijheid om zijn eigen stempel te drukken.”

GEZOCHT: Waalse floristen
“We zijn volop bezig om ons bestand in Wallonië uit te breiden”, aldus Hilde. “De eerste Waalse floristen hebben net aangesloten, maar we hebben er nog heel wat nodig.” Interesse? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de organisatie.

Ook willen ze in de toekomst Nederland en Frankrijk voor zich winnen. Nederlandse of Franse floristen kunnen zich dus ook aanmelden bij Riditti.

riditti.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: