Reken af met de administratieve rompslomp

…En krijg meer tijd voor marketing. Spendeer jij je avonden en weekends ook nog al te vaak aan het ingeven van facturen? Tel jij dagelijks de verkochte tickets per btw-categorie samen? Tijd om af te stappen van manuele administratie en plaats te maken voor innovatie. Bovendien maak je zo ook meer tijd voor andere belangrijke zaken met het oog op de toekomst.

Focus en balans
Een bloemenzaak runnen is meer dan een louter zakelijke aangelegenheid. De focus van de bloemist moet vooral op het artistieke en klanten gericht zijn. Maar ook de winkelopbrengst en de administratie verdienen natuurlijk de nodige aandacht. Het is belangrijk om een overzicht te behouden over welke opbrengsten je oogst uit je dagelijkse werk. De monitoring en controle op de verkoop mag echter geenszins tijd afsnoepen van de kerntaken van de florist. Het is daarom belangrijk te kiezen voor een werkwijze die zo weinig mogelijk tijd in beslag neemt. Daar kan de technologie een handje bij helpen.

Advertising
 

Op maat gemaakt
Er bestaan talloze systemen en software die elk apart een deel van die taken kunnen vereenvoudigen. Maar het gevaar loert om de hoek: het is niet de bedoeling dat men de uitgespaarde tijd door niet meer manueel te factureren  en te rekenen met de rekenmachine, nu gaat steken in het urenlang voor de computer zitten om informatie vanuit het ene programma naar het andere door te sluizen. Maak het jezelf niet te moeilijk en kies voor een systeem dat de volledige automatisering in een geheel uitvoert. Flowerline van Vertico is een handig hulpmiddel voor het uitvoeren van de winkeladministratie. Van kassaverkoop tot facturatie, kasboeken, klantenkaarten, bestellingen, mails, verkoopbewaking… Kortom, alles wat administratief belangrijk is. Hoe gaat dat concreet in zijn werk? Na het invoeren van de verkoop in de winkel is je administratie al snel en accuraat bijgewerkt. Het kasboek en de  btw-uitsplitsing zijn in orde, de facturen en wachtfacturen zijn opgesteld en staan klaar om geïntegreerd te worden in het pakket van de boekhouder.

Priori-tijd
De tijd die je kan winnen door van manuele administratie af te stappen, kan je dan investeren in prioritaire activiteiten, zoals relaties met je klanten, consumentencommunicatie en je aanwezigheid op het internet. Die factoren zijn niet te onderschatten, aangezien de aandacht van het publiek snel wordt afgeleid door allerlei grootschalige acties langs verschillende kanalen. Laat de kans zeker niet liggen en join the movement. Je kan zelf je zaak op de virtuele kaart zetten (denk maar aan de Facebooktips en trucjes om je zichtbaarheid op Google te verbeteren in de vorige edities van Fleur Magazine), maar ook het laagdrempelige en budgetvriendelijke Flowerline kan je daarbij helpen. Hetzelfde systeem dat je ontlast van je administratie, stuurt ook gerichte mails naar je klanten, nodigt je klanten uit om een gratis roos voor hun verjaardag te komen afhalen in de winkel, informeert hen over je commerciële activiteiten en kan je aanwezigheid op het internet linken en in de verf zetten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: