Rebelse trend: neon, graffiti & geverfde monstera

De wereld verandert constant. Dat heeft een directe impact op onze huiselijke leefwereld met bloemen, planten en deco. Ontdek ‘Street Savage’, de stoere stijltrend van 2020.

Waar komt deze trend vandaan?

Rebelsheid is weer in de mode. Protestmarsen, burgeropstanden, betogingen… Ze vormen de perfecte voedingsbodem voor de terugkeer van de straatcultuur. Deze drang naar rauwheid en echtheid komt tot uiting met stoere en kleurrijke street en urban invloeden.

Eigenschappen

Een moodboard van de trend ‘Street Savage’

De stijltrend ‘Street Savage’ ligt in het verlengde van de sportieve neontrend die we al enige tijd in het straatbeeld zien. Er zijn grote invloeden uit de jaren 70: graffiti, gevelbelettering, een nauwe wisselwerking tussen echt en kunst.

De straatcultuur wordt benadrukt door leuzen, neon, graffiti en signaalstrepen die om aandacht schreeuwen.


DIY met kleuren & materialen

  • Uiteraard vind je hier de kleur van de straat, betongrijs, regelmatig terug. De kleuren zijn krachtig en mogen clashen, of vragen om aandacht zoals signaalstreepgeel. Ga absoluut eens voor een zwartgeverfde wand vol kleurrijke boodschappen, zelfgemaakt met een graffiti-pen!
  • De vormen zijn industrieel en imperfect. Dat geldt ook voor de materialen. Golfplaat, geperforeerd metaal en traanplaat zie je vaak terug.
  • Als dessins zien we graffiti, pictogrammen en onregelmatige vlek- en druippatronen.
  • Gerecycleerde materialen kunnen worden gecombineerd met allerlei verschillende materialen. Harde elementen afgewisseld met wegwijzers. Planten vind je op onverwachte plekken, naast de plantpot of in de dakgoot.

DIY met bloemen & planten

Met een paar simpele toevoegingen en aanpassingen kun je deze stijltrend zelf toepassen.

  • Een plantpot beschilderd met signaalstrepen in wit, zwart en geel gevuld met bloeiende, felle planten zoals zonnebloemen past exact in deze trend.
  • Een vaas van restrubber of oude blikken gespoten in graffitistijl zijn perfect voor een boeket met geverfd blad van monstera, grote veren en exotische bloeiers zoals anthurium.

‘Street Savage’ boeketten 

Hoe je deze trend in boeketten verwerkt? Wel, simpel: opvallen is de boodschap! Gebruik gele zonnebloemen en geverfde monstera, maar leef je evenzeer uit met gerbera pastini, chrysanten en gladiolen. Rozen, calla en gloriosa scoren ook goed op vlak van uitbundigheid. Qua kleuren mix je geel met blauw, rood en oranje. Leef jezelf maar uit!


‘Street Savage’ in het interieur

Wil je all the way gaan? Gebruik veelkleurige accessoires. Bijvoorbeeld een gele designlamp, een groen geverfd kastje, een rode stoel en opvallende geometrische vormen. Ga gerust zelf aan de slag met verfborstel en graffitispuit…


Meer fashion

Benieuwd naar de andere stijltrends van 2020? Ontdek ze nu in Fleur Magazine editie maart-april!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.