Primula zorgt voor eerste zonnestralen

In februari is de Primula de Woonplant van de maand. Deze plant staat bekend als gezellig gekleurde winter- en voorjaarsplant voor binnen en buiten. Primula is een verkleinwoord van Primus en betekent ‘eerste´. De plant is dan ook een ideale voorjaarsbrenger.

Primula komt verspreid voor over het noordelijke halfrond, vooral in bergachtige streken. De plant groeit zowel in vochtige weilanden als in 5.000 meter hoog gelegen bossen in de Himalaya. Het grote kleurenscala van felle kleuren tot pasteltinten en een- tot dubbelkleurige variëteiten maken de planten bij veel consumenten populair.

Advertising
 

Primula-assortiment
De meest voorkomende soort is Primula Acaulis Groep, ook bekend als Primula Vulgaris Groep. Dit is een tuinplant die met zijn frisse kleuren een plant voor in de donkere maanden is. Bekend zijn de Japanse Primasan, de pastelkleurige plantjes ‘Cottage’ of de Marli Serie, een dubbelbloemige Primula.
Een andere soort is de Primula obconica. Dit is de Woonplant van de Maand deze maand. De bloemen staan op half-bolvormige schermen op een langere steel.
Een derde soort is de Primula malacoides, of etageprimula. De plant geurt sterk en de bloemen staan in etages rond de bloemstengels. Deze Primula wordt in kleine aantallen gekweekt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.