Primula Obconica Touch Me zorgt voor lente in huis

Wie de zon en de lente nu al in huis wil halen, schaft zich best een Primula Obconica of sleutelbloem aan.  De Primula Obconica is een kamerplant met stevige felgroene bladeren. De bloemen vind je in uitbundige kleuren als rood, roze, wit, paars, lila of blauw. 

De Primula Obconica is afkomstig uit de bergketens van het noordelijk halfrond. Er zouden zelfs minstens vijftien rassen hun oorsprong vinden in de Europese Alpen. Op lagere hoogten zijn primula’s meestal geel omdat ze bestoven worden door bijen. Op grote hoogte gebeurt dit echter door de vlinders waardoor de bloemen een mooie witte, roze of paarse bloem krijgen.

Wat de plant zo mooi maakt is dat naarmate de bloem ouder wordt de kleur steeds donkerder en intenser wordt. Samen met de nieuwe bloemen die dus lichter zijn geeft dit een heel mooi effect, echt prachtig om te zien!

www.primula-touchme.com

Primula Touch Me
Primula Obconica’s worden vaak geassocieerd met jeuk. Er is echter een variant op de markt die geen ongemakken veroorzaakt: de Primula Obconica Touch Me. De veredelaar van deze plant, Schoneveld Breeding, is in samenwerking met de Wageningse universiteit in staat gebleken om alle primine uit de plant te veredelen, waardoor een allergische reactie niet meer aan de orde is. De plant is verkrijgbaar in negen kleuren en bicolors, alsook in de groottes midi en large. Zeker voor de winterperiode en het vroege voorjaar zorgt hij voor een kleurrijk accent. Verder staat deze primula bekend om zijn stevige, frisgroene blad en lange bloemstelen en de lange houdbaarheid.

www.primula-touchme.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.