Post-valentijnsdate voor de florist

Wil je uitblazen na een drukke Valentijnsperiode maar toch zelf ook nog een beetje genieten van de romantische sfeer die in de lucht hangt? Dan hebben wij een uitstekende suggestie voor jou.

Ga een avondje cultuur opsnuiven in het museum van Elsene. Ter ere van de 40ste verjaardag van de carrière van kunstenaarsduo Pierre en Gilles, wijdt het museum van Elsene de expositie ‘Clair-obscur’ aan hun artistieke loopbaan.

Kunstenaars
Pierre & Gilles vormen samen al sinds de jaren tachtig een artiestenpaar dat iconische pop art-achtige beelden assembleert met een heerlijk kitscherige kleurenpracht. Het duo staat bekend voor zijn minutieuze portretkunst, die tussen fotografie en portret zweeft. Talloze beroemdheden lieten zich al door het kunstenaarskoppel vereeuwigen. Pierre & Gilles slagen erin de kunstmatige schoonheid van sterren een vleugje menselijkheid te geven. Ze bezingen de modale mens. Door personages op te voeren uit de mythologie, de Bijbel en sprookjes maken ze van de wereld een betoverende plek. Ze putten inspiratie uit de film en de populaire cultuur in al haar gedaanten, zodat hun geschilderde beelden ontegensprekelijk thuishoren in de hedendaagse samenleving.

Klik hier voor meer informatie. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.