Portret: Geert Pattyn op de Floraliën Gent

Geert Pattyn zal de Floraliënhal stylen voor de Floraliën in Gent, die eind april zullen plaatsvinden. Fleur Magazine vroeg hem alvast een tipje van de sluier te lichten!


Naam
: Geert Pattyn
Geboortedatum: 25/12/1957
Geboorteplaats: Wervik
Atelier: Stokstraat 9, Geluwe
Strafste project: “Ik ben altijd bezig met straffe projecten (lacht). Natuurlijk hebben de buitenlandse projecten meer voeten in de aarde dan de binnenlandse projecten, alleen al op logistiek vlak. Maar één project kiezen dat boven het andere uitsteekt… Dat zou ik een afbreuk vinden aan de andere projecten.”


DSC_7717Geert, wat betekenen de Floraliën van Gent voor jou?
“Gho, ik denk dat ik geen enkele keer sinds mijn twaalfde de Floraliën gemist heb. Ik verjaar binnenkort – je mag eens beginnen tellen hoeveel Floraliën ik dus al gezien heb (lacht).” De laatste 5 edities is mijn bijdrage natuurlijk wel wat gegroeid. En daar ben ik ook blij om, het is tenslotte toch steeds een groot event voor de sector.”

Jij neemt de gerestaureerde Floraliënhal onder handen. Wat ben je allemaal van plan?

“In de Floraliënhal verzamelt eigenlijk de hele Belgische groensector, met heel veel kwekers van planten en snijbloemen. Tuinarchitecten Denis Dujardin en Inge Bruycker  zijn eigenlijk de meesterbreinen achter het hele ontwerp, zij zetten de toon qua kleur en materiaal en mijn team en ik zullen ervoor zorgen dat ons floraal object daar mooi bij aansluit. Zoals gewoonlijk werk ik vooral met seizoensgebonden bloemen, dus dat zullen tulpen, amaryllissen, lelies, anthuriums en orchideeën zijn. En het wordt een ruimtelijke constructie, waar de mensen de bloemen kunnen beleven door erdoor of eronderdoor te moeten lopen.”

Dit artikel vind je terug in de januari-editie van Fleur Magazine, het vakblad voor floristen.

floralien 2016

 

Floraliën Gent – 22/04/16 – 01/05/2016
10 u-22 u (laatste toegang om 21 u)
Kunstenkwartier Gent

 

Foto: Geert Pattyn tijdens een demonstratie op Fleuramour.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.