PODCAST | Floriste MiFleur babbelt over bruidsopdrachten

Lay back en beluister eens een podcast met een collega-florist. In de podcastreeks ‘De Ceremoniearchitecten’ gaat Eva Germeys op visite bij floriste Josefien Goethals van MiFleur uit Kruisem. In dit derde deel bespreken ze de rol van de florist bij een huwelijksceremonie.
Vanuit haar bloemenatelier geeft Josefien een inkijk in haar werk als floriste.
“Het grote verschil met een bloemenzaak is dat we op maat werken. Het gebeurt zelden dat wij hier tweemaal hetzelfde maken. Mensen zeggen dat het zijn charme heeft als ze in het werkatelier komen. Je kan hier niet komen kiezen zoals in een bloemenwinkel. Het geeft mij de nodige vrijheid om te werken zoals we willen.”
Josefien biedt graag een totaalconcept aan het bruidspaar in spe. “Mensen komen vaak met afbeeldingen van Instagram of Pinterest. Dat is heel goed, want zo kunnen we een moodboard maken dat als basis kan dienen voor de rest van het huwelijk. We proberen zoveel mogelijk te helpen bij de ceremonie, de receptie en het feest, maar denken zelfs mee na over de auto’s en de paarden als die gewenst mochten zijn. Indien nodig zijn we op de huwelijksdag ook zelf aanwezig. Alles moet af zijn. We hebben ook een samenwerking met ziekenhuizen en rusthuizen in de buurt, zodat we de bloemen eventueel een tweede leven kunnen geven.”
“Mijn tip aan trouwkoppels is dat ze dicht bij zichzelf moeten blijven en moeten kiezen wat bij hen past.”
Zet je in een knus hoekje en dompel je een halfuurtje onder in dit audiofragment dat misschien best herkenbaar zal zijn.

 


Beluister de volledige reeks

Meer info over deze podcast vind je op ‘Woorden van Eva’. In 8 afleveringen laat Eva Germeys telkens een professional uit de huwelijksbusiness aan het woord. Wat kunnen zij voor een ceremonie en huwelijksdag betekenen? Juwelen, styling van de locatie, bloemen, grafisch werk, muziek, foto’s en de huwelijksplanning. Het komt allemaal aan bod.

Advertising
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: