Plantenterrariums : de toppers van het moment

Ben je niet mee met de trend van de plantenterrariums? Het is nog steeds niet te laat. Fleur Magazine stelt je met plezier de topproducten uit het segment voor.

Wie er ooit op het idee gekomen is om planten in glazen stolpflessen te steken? We vragen het ons ook af. Het is een even geschifte als briljante vondst. Met zo’n plantenterrarium haal je namelijk een vernuftig kleinschalig ecosysteem in huis dat zichzelf praktisch autonoom in stand houdt. Eens je met enkele druppels (hemel)water voor regenwolk hebt gespeeld, zorgt de warmte voor een natuurlijk proces van verdamping en verneveling. Onderhoudsvriendelijk, origineel en hip.

Advertising
 

Het klinkt veel consumenten als muziek in de oren. “De vraag naar plantenterrariums blijft maar pieken”, getuigt Philippe Collin van het Parijse toplabel Green Factory.

Het stoere hebbeding is intussen te koop in vele maten en vormen, van de klassieke Dame Jeanne flessen tot snoepbokalen en alles daar tussenin. Ons oog viel – om in de sfeer van de vorige pagina’s te blijven – op de Jurassic Lab collectie van Green Factory. Glazen dino-eieren uit het Jura-tijdperk met tropisch binnenklimaat. Plezant voor de groten, de max voor kinderen. Misschien niet de goedkoopste, maar je wilt toch dat ze lang meegaan?

KANT-EN-KLAAR
Ben je van het comfortabele type? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Green Factory. “Al onze terrariums worden artisanaal vervaardigd in ons atelier in Parijs. Door het procedé blijft de afwerkingskleur telkens een verrassing.”

 

De ovalen Jurassic Lab eieren zijn verkrijgbaar in small (10×7 cm, € 30 inkoopprijs), medium (15×10 cm, € 45), large (20×13 cm, € 60) en extra large (30×19 cm, € 110). Je dient de groene paradijsjes slechts enkele malen per jaar te bevochtigen en de bovenste blaadjes eens weg te knippen. Verder heb je er geen omzien naar. Onze exemplaren werden kant-en-klaar geleverd met Ficus microcarpa en Polyscias uit Zuidoost-Azië. “De aarde, mineralen en steentjes hebben we stuk voor stuk al aangepast aan het type plant.” Vrees dus niet: je krijgt er ook nog een (nu ja) onderhoudsboekje bij.

ZELF AAN DE SLAG

Dab je liever zelf met je groene vingers in de aarde? Dan zijn de plantenterrariums van Esschert Design een beestig alternatief. De redactie testte zelf een kit uit en na enige moeite waren we positief verrast door het resultaat. Je moet er wel wat vuile vingers voor overhebben maar in ruil heb je een uurtje vertier en achteraf nog wat voldoening.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.