Planten, koffie & graffiti op Urban Jungle in Mechelen

Live graffiti, een jungle van groene planten en de geur van vers gezette koffie vormen samen een unieke blend tijdens het pop-up event ‘Urban Jungle’ in Mechelen.

Een kleurenspektakel van graffiti

Naast een gigantische bouwwerf ligt de kunstgalerij ‘djeu’ van Sigrid Nauwelaerts. In haar galerij wil Sigrid jonge kunstenaars een podium bieden en hen uitdagen om met andere kunstenaars in dialoog te gaan. De galerij met stijlvol ingerichte kamers met zicht op een kleine stadstuin vormt een groot contrast met de bouwput ernaast. Een kraan torent hoogt boven de tuinmuur uit. Centraal in de binnentuin staat een grote vijgenboom met haar laatste vruchten wachtend tot iemand ze plukt.

Aan de dertig meter lange muur is graffitikunstenaar Kiwi (Kevin Stiers) aan het werk. Je krijgt niet vaak de kans om een graffitikunstenaar aan het werk te zien. Met spuitbussen gaat hij de saaie muur te lijf. De felle kleuren spatten van de muur. Het kunstwerk heeft de sfeer en de energie in de binnentuin volledig veranderd. Wat een krachtig spektakel van kleur! Beetje bij beetje krijgen de kleuren meer diepte en creëert hij een gedetailleerd jungletafereel met onder meer een bont gekleurde papegaai, een tijgerkop, fantasiefiguren. We zijn benieuwd hoe straks de zon door de tekening zal schijnen ter hoogte van de glasdallen in de muur.

De Brusselse kunstenaar Kiwi met Portugese roots is hiermee niet aan zijn proefstuk toe. Hij kleurde stadsmuren over de hele wereld zoals in Kroatië, Thailand en Frankrijk en dichterbij in Doel, Brussel, Vilvoorde en Mechelen. Afgelopen zomer haalde hij de media met een grote stunt aan het justitiepaleis in Brussel met het ‘Project Pantha Rei’. Een meterslange krijttekening kleurde het grijze asfalt rond het gerechtsgebouw.

Een urban jungle van kamerplanten

Binnen is de galerij omgetoverd tot een ‘urban jungle’ met trendy kamerplanten. David William Deweerdt stelde een assortiment planten met felle kleuren en grafische patronen samen waarmee hij verwijst naar het werk van Kiwi. Thuis is David constant in de weer met planten stekken, kweken en verzorgen. Verder kan je kennismaken met eerdere graffitiwerken van Kiwi die voor de gelegenheid op dibond (geborsteld aluminium) geprint zijn. Zo is graffitikunst voor iedereen bereikbaar.

Heerlijke koffiekopjes gemaakt door een barista

David beschikt niet alleen over een stel groene vingers maar beheerst als barista ook de koffiekunst. Hij werkte in verschillende koffiebars zoals het hippe ‘Gruun’ in Brussel. Koffieliefhebbers kunnen tijdens het event bijzondere smaken degusteren uit een selectie Belgische ‘speciality’ koffies geserveerd in met graffiti versierde koffietassen. Op het keukeneiland staan enkele koffieplanten met glanzend groene bladeren uitgestald. Koffie, kunst en planten … de cirkel is rond.


Praktisch

Pop-up Urban Jungle

Op 19-20-21 / 26-27-28 november 2021 en op 3-4-5 / 10-11-12 december 2021, telkens van 11 tot 18 uur

Battelsesteenweg 309 – Mechelen www.djeu.be/events

Webshop: www.djeu.be/shop


Tekst: Ingrid Allaerts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.