Plant-aardig theatercafé

Planten en bloemen zorgen meteen voor een huiselijk gevoel. Dat dachten ook Maarten Guillaume en Bram Thysen die hun nagelnieuwe horecazaak uitdosten met bijna honderd planten. Bij Retro Velinx in Tongeren vertoef je in het groen.

Cultuurhuis de Velinx is voor vele inwoners van Tongeren de hotspot voor het weekend. Het aanpalende theatercafé Retro Velinx werd van top tot teen vernieuwd en vormt nu de blikvanger van de site. De vele potten in terracotta gevuld met groenhoudende planten vallen meteen op. “We hebben getracht om het culturele karakter van het huis te vertalen in ons interieur”, legt Maarten uit. “In samenwerking met onze interieurarchitect van Studio Smuk hebben we dan gekozen om een groot aantal planten te plaatsen.”

Sanseveria en Rhipsalis
Ook de vele getekende bladeren op het venster doen vermoeden dat Maarten en Bram groene jongens zijn. Niets is minder waar. “Wij hebben absoluut geen florale achtergrond en hebben voor de plantenkeuze aangeklopt bij Martine Mommen van bloemenzaak Coin Perdu, een floriste uit de buurt.” “De heren zochten iemand die maatwerk op korte termijn kon leveren”, zegt Martine. “En daar houd ik enorm van. Ik denk graag mee met de klant en houd van conceptuele opdrachten. Kamerplanten zijn op dit moment een echte trend en ook in een horecazaak kunnen ze voor een warme, huiselijke sfeer zorgen. Natuurlijk dien je wel rekening te houden met het onderhoud. We hebben dan ook gekozen voor ‘easy care’-planten zoals allerlei soorten Sanseveria en Rhipsalis. Er zullen er wel bijna honderd staan.”

Tijdrovende klus
Wie de verzorging van deze planten op zich neemt? “De papa van Bram neemt deze taak op zich”, verduidelijkt Maarten. “Een keer per week krijgen alle planten water en dit neemt behoorlijk wat tijd in beslag. Met behulp van een hoge ladder worden ze allemaal uit het rek genomen.” Een tijdrovende klus maar met een zeer mooi resultaat. En de klanten? “Die zijn verrast dat het allemaal echte planten zijn!”

www.retrovelinx.be
www.coinperdu.be

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.