Phyt sloeg kamp op in Antwerpen

Van 5 tot en met 10 juli 2016 is het Belgische plantenmerk Phyt te vinden in een pop-up shop in het spiksplinternieuwe container shopping village Convoi in Antwerpen. 

Epifytologie

Advertising
 

PHYTDe Belgische Sofie Vertongen ontdekte de epifyten tijdens een roadtrip in Californië, waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Epifyten zijn luchtplanten, ze hebben geen wortel en hebben enkel daglicht en af en toe een beetje water nodig om te overleven. Sofie was meteen verkocht maar eens ze terug huiswaarts gekeerd was, kon ze de plantjes nergens vinden. Daarom besloot ze om haar eigen webshop te starten onder de naam ‘Phyt’.

Alle luchtplantjes van Phyt worden op duurzame wijze gekweekt in Zuid-Amerika, zonder artificiële groei- of bestrijdingsmiddelen. Ze krijgen bovendien de tijd om op hun eigen tempo te groeien en acclimatiseren gedurende enkele maanden in Spanje voordat ze naar België verscheept worden.

Sinds kort heeft de Phytfamilie een nieuwe aanwinst mogen verwelkomen: Kokedama’s. Vergelijkbaar met Bonsai boompjes, is Kokedama een Japanse techniek waarbij planten door manipulatie klein gehouden worden. De wortels worden ingepakt met mos en nadien ingesnoerd met touw. Kokedama betekent dan ook letterlijk mosbal. Ze zijn makkelijk in onderhoud: net zoals hun epifytenbroertje hebben ze genoeg aan een straaltje zon en af en toe een beetje water. Ze hebben zelfs geen bloempot nodig. Kokedama’s zijn uiterst geschikt om op te hangen.

Phyt popt up

Wil je dit hippe plantenfenomeen van naderbij bekijken? Dat kan! Phyt heeft het louter virtuele bestaan even afgezworen. Je hebt nog tot en met zondag 10 juli de tijd om langs te gaan bij de pop-up store van Phyt in een van de containers van het Antwerpse Convoi, dat op 21 juni 2016 haar deuren opende op de Rijnkaai in Antwerpen. Naast haar populaire epifyten, kan je er ook Kokedama’s en bijhorende accessoires vinden.

www.phytplants.com 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: