Phlebodium aureum ‘Davana’ krijgt label Air So Pure

Vanaf eind december 2020 zal de Phlebodium aureum Davana® leverbaar zijn in Air So Pure jasje. De karakteristieke varen was tot nu toe beperkt verkrijgbaar, via de kweker en eigenaar van de plant, Kwekerij Raadschelders. De Davana® is door de kweker zelf ontdekt tussen de bekende Phlebodium Blue Star en na vier jaar experimenteren en telen kon de Phlebodium aureum ‘Davana’® in 2019 aan de varenfamilie worden toegevoegd.

Davana is een echte prijswinnaar
Al vanaf de eerste presentatie van de plant is er grote vraag naar deze Novelty. De unieke varen werd op 16 januari 2020 beloond met een prijs bij de Glazen Tulp 2020 in de Categorie Groene kamerplanten. De jury zei toen over de plant: “Fantastische bladvorm, de kleur van het blad is echt vernieuwend. De verschillende potmaten zijn een enorme toevoeging.”

De Davana® is een mooie verschijning door de grijsblauwe kleur en sierlijk gekarteld blad. Daarnaast is de plant qua houdbaarheid sterk en gemakkelijk in verzorging.

Air So Pure
Air So Pure is trots deze plant met zijn unieke krullerige blad toe te kunnen voegen aan het luchtzuiverende assortiment van de organisatie.

Air So Pure omvat een groep planten waarvan de gezonde effecten wetenschappelijk bewezen zijn. De aanwezigheid van deze planten die de lucht zuiver maken, zorgt voor gezonder en prettiger wonen/werken en daardoor voor meer welzijn en productiviteit en minder ziekteverzuim.

Wetenschappers hebben de volgende gezonde effecten van deze planten aangetoond;

  • Schadelijke gassen worden geneutraliseerd doordat ze worden opgenomen en afgebroken
  • De luchtkwaliteit wordt verbeterd doordat CO2 effectief wordt omgezet in zuurstof
  • Het verbetert de luchtvochtigheid door zijn regulerende verdampproces

www.airsopure.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.