Pastelkleurige krans door Moniek Vanden Berghe

Het is herfst! Tijdens dit seizoen houden we ervan om lekker binnen te blijven en het gezellig te maken in huis. Toch voelen we nog steeds de nood om bloemen en planten rondom ons te hebben. Tijd dus om de natuur naar binnen te halen met dit kleurrijke bloemenwerk door Fleur Creatief floriste Moniek Vanden Berghe.

Advertising
 

Wij spraken met Moniek Vanden Berghe over haar bloemenwerk in Fleur Creatief herfst. Kom hier te weten waardoor ze zich laat inspireren, waarom ze bepaalde keuzes heeft gemaakt en wat haar typeert als floriste. Wil je zelf proberen om de pastelkleurige krans van Moniek te maken? Bestel Fleur Creatief herfst met daarin alles stap-voor-stap uitgelegd!

Over pasteltinten, late vlinders en een vleugje groen

Deze pastelkleurige krans is enigszins atypisch. Typisch iets voor jou?

“Je zal me inderdaad niet gauw een klassieke krans zien maken. Ik voel me op mijn best als ik asymmetrisch en intuïtief kan creëren. Ook houd ik ervan om te spelen met groepen en tegengroepen, beweging en ritmes, en om zo te zoeken naar een balans. Dat vind ik zo boeiend aan het bloemschikken”, vertelt Moniek.

“Voor het design uit de nieuwe Fleur Creatief heb ik gekozen om als basis een bruine krans in bio floral foam te gebruiken. Tijdens de herfst zijn er veel oranje en bruine kleuren te zien. Toch is het ook een zacht seizoen, vandaar de pasteltinten in het bloemenwerk. De rozen vormen het ideale kleurenpalet om inspiratie uit te putten en om een verloop van tinten te realiseren. Bovendien vind je ze ook nog in de tuin tijdens dit seizoen. Ook de dahlia en de chrysant zijn typische herfstbloemen. De Vanda orchideeën dwarrelen er als late vlinders doorheen.”

We zien een paar groene stengels die meteen opvallen in het werk. Waarom die keuze?

“Ook dat is een verwijzing naar de natuur tijdens dit seizoen. Het is niet alleen dof, bruin en oranje. Net als de natuur, vertoont de krans nog een vleugje groen. Hier en daar zie je ook de bruine kleur van het steekschuim doorschemeren. Dat maakt deel uit van de compositie en geeft het werk een schaduw in de diepte. Contrasten vinden we in de ronde kransvorm en de verticale lijnen van de droge en verse stengels die er doorheen gaan.”

Ecologie is duidelijk een nieuwe trend in de sector. Ook in de nieuwe Fleur Creatief focussen we op milieubewuste en klimaatvriendelijke producten. Hoe sta jij tegenover de nieuwe, ecologische materialen?

“Alles wat kan bijdragen tot een sector die milieuvriendelijker is, ontvang ik met open armen. Papieren verpakkingen, composteerbare potjes, minder geverfde materialen, bio foam, … Voor mij is het belangrijk dat we in de sector moeite doen om alles zo duurzaam mogelijk te maken.”

Meer weten over Moniek Vanden Berghe? www.cleome.be

En dan nu… aan de slag!

Stap voor stap gaan we te werk en leggen we je uit hoe je de pastelkleurige krans van Moniek zelf kan maken. Bestel Fleur Creatief herfst en ontdek het snel! Geniet nu van gratis verzending.

Met in totaal meer dan 80 pagina’s boordevol bloemeninspiratie voor het najaar!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.