Pak uit met Valentijn: ga voor geurrozen [FOTO’S]

Met Valentijn maak jij het verschil. Terwijl ze in de supermarkt en in marktkramen doodgewone rozen aanbieden, ga jij voor heerlijke geurrozen! Wie wil scoren bij zijn of haar geliefde, moet dus wel bij jou zijn!

Advertising
 

Voor de laatste must haves staken we ons licht op bij de Parfum Flower Company. In hun gamma zitten onder meer geurrozen van David Austin en Meilland (spreek uit op z’n Frans).

Top of the bill

Wil je het neusje van de zalm? Dan ga je voor David Austin Roses. De toprozen van de zopas overleden David Austin, de wereldvermaarde Britse veredelaar.

“De David Austin wedding roses behoren tot de mooiste die de markt te bieden heeft”, weet Arnold Wittkamp van Parfum Flower Company. “Deze prachtrozen combineren de geur en de vorm van de klassieke Engelse tuinroos, zonder de slechte eigenschappen. Ze worden vooral gebruikt voor bruidswerk en grote evenementen.”

“Nadeel is dat de prijs per David Austin roos voor een bloemist kan oplopen tot 2 of 2,50 euro. David Austin heeft wereldwijd 5 kwekerijen waar zijn planten staan en die zijn rozen mogen verkopen. Daarmee zorgt hij voor schaarste en exclusiviteit.” Maar als je cliënteel zich in het hogere marktsegment bevindt, mag de prijs geen obstakel vormen.

David Austin roos in geuren & kleuren

Foto’s: Parfum Flower Company

Welke David Austin geurrozen zijn er zoal?

In pink valt ons oog op de romantisch roze

‘Constance’, de in het midden perzikkleurige ‘Charity’ tot de zachtroze ‘Rosalind’ en haar eigenzinnige zusje ‘Miranda’, een erg populaire krullenbol. Al moet zij qua verkoop nog onderdoen voor de witroze ‘Keira’. Ze geuren allemaal even fruitig.

Ga je voor een medium rozengeur met gekruide boventonen, dan kom je uit bij de vlamrode ‘Capability’. Het subtiele theeparfum van Tess kan vast en zeker ook een publiek bekoren. De framboos en bergamot-achtige ‘Kate’ is genaamd naar Kate Middleton. De populairste David Austin geurroos is echter de subtiel geurende perzik-kleurige ‘Juliet’. Ook populair is de witte ‘Patience’ met klassieke rozengeur, vermengd met toetsen van seringen, mirre en citroen.


Voor breder publiek

Ga je voor goedkopere maar nog steeds sterk geurende rozen, dan kom je uit bij de van oorsprong Franse ‘Meilland Jardin & Parfum’ rozen. “Die zijn ook duur, maar een stuk goedkoper dan de David Austin rozen”, vertelt Arnold Wittkamp van Parfum Flower Company. “Van Meilland verkopen wij een vijftiental geparfumeerde rozen, van medium tot heel sterk geurend.”

Voor de helft van de prijs van een David Austin roos heb je een Meilland. “Een bloemist kan een Meilland roos kopen tussen de 1,25 en 1,50 euro.”

Voor Valentijn lopen de prijzen wel op. Wacht dus niet te lang met een aankoop.

Meilland roos in geuren & kleuren

Foto’s: Parfum Flower Company

Welke Meilland geurrozen zijn er zoal?

De pastelroze ‘Charlene van Monaco’ roos, naar de gelijknamige prinses, is de verkooptopper. Ze won dan ook meerdere trofeeën voor haar klassieke rozenparfum. De ‘Lolita Lempicka’ in roze met magenta heeft een krachtig, houtachtig aroma van roos, jasmijn, appel, abrikoos en limoen.

In de helderwitte ‘Jeanne Moreau’ ontwar je sterke toetsen van witte perzik, peer en de klassieke roos. Ook zij kaapte verschillende Fragrance Awards weg voor haar verleidelijk bouquet. “Daarnaast is er veel interesse voor de collectie van Yves Piaget, de oranje ‘René Goscinny’, de mooie gele ‘Toulouse Lautrec’ en de paarse ‘Belles Rives’.”


Interesse?

Je kan al deze rozen bestellen bij de Parfum Flower Company, met levering in de dichtstbijzijnde groothandel.

>> parfumflowercompany.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: