Oranje feest in Parijs

Ook in Frankrijk ging de verjaardag van koning Willem-Alexander van Nederland niet ongezien voorbij. Op 28 april, daags na Koningsdag, kleurde de Nederlandse ambassade in Parijs rood, wit, blauw en oranje. LM Flower Fashion zorgde al voor het vierde jaar op rij voor de florale opsmuk van de feestelijkheden.

De residentie werd feestelijk aangekleed met bloemen in de koninklijke oranje kleur en de rood-wit-blauwe driekleur. Naast de officiële erewacht van de marechaussee werd een ereboog van bloemen in de kleuren oranje en wit gecreëerd als entree. Ook de inkomhal en de bibliotheek werden gehuld in oranje tinten. De nationale driekleur kwam onder meer terug in de salon en de muziekkamer. Die ruimtes werden respectievelijk met rode en witte bloemen versierd. De dinerkamer straalde met blauwe en witte bloemen in Delfts blauw aardewerk. De internationale gasten waren onder de indruk van de Nederlandse pracht en praal. Ook de bloemisten uit Parijs waarmee LM Flower Fashion samenwerkte, lieten zich naar eigen zeggen inspireren door de Nederlandse bloemen.

LM Flower Fashion stylede het event met bloemen van de bij haar aangesloten kwekers, waaronder Pearl Avalanche en Avalanche rozen van Meijer Roses, Cymbidiums van HVS Orchids, Fabulous Hydrangeas van Vollering Hydrangea, bloesemtakken van My-Blush, Vanda bloemen en planten van Anco pure Vanda, Phalaenopsis planten van Sion, pioentulpen en pioenrozen van My-Peony, Phalaenopsis bloemen van Walter Grootscholten Orchids, chrysanten van Zentoo, fashion rozen van Primera Fashion Flowers en een selectie van exclusieve zomerbloemen van Marginpar. Daarnaast werkten ze ook met bloemen van een aantal Nederlandse gastkwekers waaronder gerbera’s van LG Flowers (Choicy Gerbera), Evanty Anthuriums, De Haas Callas, lelies van Bredefleur, Red Eagle rode rozen van Arend Roses, Mulder Asparagus, hyacinten van G. de Wit, tulpen van Arjan Smit Spierdijk en Hobaho Lisse.

 

http://www.flowerfashion.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.