Opmerkelijk: klooster wordt bloemenzaak

Bloemenzaak De Borght verhuisde vorig jaar – na 25 jaar in de Guldenstraat – naar het hart van Mechelen, vlakbij de Sint-Romboutstoren, naar een voormalig klooster van de Arme Klaren. Hilde De Meyts ontdekte het klooster in de Goswin de Stassartstraat. De plek liet haar niet meer los. Een klooster met een rijke geschiedenis waar honderden jaren vol verhalen verborgen lagen. Ze kwam er tot rust maar kreeg er bakken vol energie en inspiratie van. Hier wou en zou ze ook een stukje geschiedenis schrijven.

De bezielers
Hilde De Meyts is licentiaat in de biologie en in de biomedische wetenschappen. Tijdens haar studies merkte ze reeds dat ze iets anders wou doen. De geur van bloemen was voor haar thuiskomen. Ze hielp een aantal weken mee in een bloemenzaak en het jaar daarop startte ze bloemenzaak De Borght samen met florist Rob Klumpers. “Een bloemenwinkel is meer dan boeketjes maken. Ik zie mezelf niet als een meester bloembinder. Ik word gelukkig van bloemen en mooie dingen. Mensen komen naar hier voor een persoonlijke aanpak. Ik voel dat ik die passie voor schoonheid kan doorgeven”, vertelt Hilde.

Inkom
Na een intense verbouwing, onder leiding van Veerle Van Eycken, biedt het pand plaats aan decoratie- en bloemenzaak De Borght, restaurant Stassart11, de evenementenruimtes Arme Klaren Kapel & Het Schooltje en het studentenhuis Home Astrid.

Het voorste gedeelte van het pand met de inkom dateert uit de 17e eeuw. Het stuk daarachter dateert uit 1844. De Clarissen bouwden toen een nieuwe vleugel en kapel aan het gebouw. De inkom ademt nog steeds de sfeer en rust uit van het voormalige klooster. Het beeld van de Heilige Klara is een verwijzing daarnaar en bewaakt het huis. De mooie keramieken schalen en planten lokken je nieuwsgierig verder naar binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: