Ophélie Depotter Belgisch vertegenwoordiger op EuroSkills

Zonder verrassing wordt Ophélie Depotter uit Couvin de Belgische vertegenwoordiger op EuroSkills in Boedapest.

Aan EuroSkills doen ruim 20 ambachten mee, waaronder – zo weten we op 29 april met zekerheid – ook bloemschikken. De bedoeling is dat per land één jongere tot 25 jaar zijn ‘skills’ of vaardigheden toont in elke specifieke ambacht. De EuroSkills worden om de 2 jaar georganiseerd. Van 26 tot en met 28 september vindt de eindstrijd plaats in Boedapest, Hongarije.

De Belgische preselecties vonden in januari plaats in Vottem waar de beste acht jonge bloemschikkers doorstootten tot de tweedaagse finale in Namen. Zopas haalde Ophélie Depotter uit Couvin het voor Wiljoe Cuenco (Bonheiden) en Noémie Titigner (Autre-Église). Het drietal is als vormingscadeau nu op driedaagse stage in Nice, waar de Belgische kandidaat ook officieel wordt aangeduid.

 

Jurylid Sören Van Laer : “Veel progressie bij Ophélie”

Bekend florist, begeleider en jurylid Sören Van Laer motiveert de keuze : “Ophélie Depotter won al voor de tweede editie op rij. Ze bewees flink progressie geboekt te hebben. Ze baat intussen een winkel uit, treedt met haar werk veel naar buiten en is een goede floriste die de nodige techniek en creativiteit bezit. Overall was zij de beste kandidate.”

 

 

Winnares Ophélie Depotter : “Tweede keer, goede keer?”

Podium

Ophélie Depotter, uit de provincie Namen, is erg enthousiast. “Na mijn vorige nominatie voor de EuroSkills, twee jaar geleden, moest ik afhaken omdat mijn agenda vol zat door de opening van mijn zaak Ofleurs. Tweede keer, goede keer dan maar?” Haar toekomst ziet Ophélie rooskleurig tegemoet. “In mijn winkel en tijdens de voorbereiding op EuroSkills doe ik veel ervaring op.  Het liefst wil ik later ook freelance-opdrachten uitvoeren, voor grote bloemendecoraties.”

>> worldskillsbelgium.be

>> euroskills2018.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *