Jolien Vanderstappen vertegenwoordigt België op Eurofleur 2017

Gisteren ging de zevende editie van de vakbeurs All4Home van start in Paleis 11 van Brussels Expo. De autoloze zondag heeft niet verhinderd dat 1100 enthousiaste bezoekers zich op de eerste dag van de beurs naar Brussels Expo begaven.

Advertising
 

Naast talrijke nieuwe collecties van ongeveer zestig exposanten zijn er ook allerlei florale creaties te bewonderen. Op zondag 18 september organiseerde KUFB namelijk verschillende wedstrijden, zowel voor de junioren als de professionele floristen. De junioren streden om de ‘Junior Cup van België’ met als inzet een deelname aan de Eurofleur 2017. De professionele floristen maakten om ter mooiste kiststukken voor een crematie. Je hebt nog tot en met woensdag 21 september de kans om alle werken te bekijken.

Junior Cup van België
De jonge welpen moesten onder meer een floraal juweel, een florale jurk, een handgebonden boeket en een tafeldecoratie ontwerpen. De jury ging uiteindelijk op de knieën voor Jolien Vanderstappen. Zij mag de Belgische driekleur vertegenwoordigen op de Eurofleur 2017 in Sint-Truiden. De tweede plaats ging naar Rani Galle. Maxime Hurtaud ging met het brons aan de haal.

Wedstrijd professionele floristen KUFB
De KUFB organiseerde ook een wedstrijd voor de professionele floristen. Zij moesten een kiststuk voor een crematie samenstellen. Benieuwd naar hun florale creaties? Abonneer je dan nu op Fleur Magazine en haal ons uitgebreid rouwnummer in huis.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: