Opbrengst benefietveiling Pre Ride/Roparun: €24.532

Deze week vonden diverse benefietveilingen plaats bij FloraHolland in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg. Ondanks de moeilijke tijden voor de sierteeltsector brachten de veilingen € 24.532 op. 85 kwekers van bloemen en planten doneerden 110 partijen waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Pre Ride for the Roses en Roparun; de twee goede doelen die zich inzetten voor mensen met kanker die FloraHolland ondersteunt. 

De medewerkers van FloraHolland die de benefietveilingen mogelijk maakten, waren trots, tevreden en dankbaar met de cheque met daarop het eindbedrag. Dit jaar zijn alleen aangeboden partijen van leden van FloraHolland geveild en geen andere artikelen zoals voorgaande jaren. Het eindbedrag wordt opgeteld bij de opbrengsten van de verschillende acties van Pre-Ride teams van FloraHolland, Plantion en Veiling Rhein-Maas. En het totale bedrag van de sierteelt wordt zondag aan de Ride for the Roses geschonken.

Op zaterdag 6 september fietsen zo’n 200 sierteeltrijders de Pre-Ride for the Roses naar de startlocatie van de officiële Ride for the Roses op zondag 7 september in Goes. Deze tocht vindt traditioneel een dag voor de officiële Ride for the Roses plaats. Vanuit de Nederlandse sierteeltgebieden rondom de locaties van FloraHolland in Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg en Eelde, Veiling Rhein-Maas in Herongen en Plantion in Ede, rijden de sierteeltrenners ruim 200 kilometer naar het Zeeuwse Goes. Met als uiteindelijk doel om geld in te zamelen voor het KWF.

Ride for the Roses
De Ride for the Roses is een begrip in de Nederlandse wielerwereld. Iedereen kan meedoen aan dit bijzondere wielerevenement. Er zijn verschillende mogelijkheden: een cycletour van 100 kilometer en twee toertochten van 25 en 50 kilometer. Deelnemers aan de cycletour fietsen in het grootste peloton van de wereld! Het doel van de Ride for the Roses is met een unieke fietstocht een vuist maken in de strijd tegen kanker door geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. De sierteeltsector draagt sinds 2002 met de Pre-Ride, een extra steentje bij aan het evenement. Vorig jaar werd er door de sierteeltsector een bedrag van € 231.550,- opgehaald.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.