Op z’n paasbest

Pasen brengt vaak de eerste lentebloemen met zich mee. Floristen Anne Huttener en Caroline Vergucht creëerden samen met hun cursisten van CVO Leerstad prachtige creaties voor een vrolijk paasfeest.

Levenslang leren, dat is leuk. De opleiding Florist in het CVO Leerstad (volwassenenonderwijs) trekt cursisten aan met verschillende beweegredenen: de ene wil aan de slag als decorateur of florist, de andere wil zijn kennis opfrissen of technieken verbeteren.

 

Anne Huttener en Caroline Vergucht, leerkrachten en tevens floristen met een jarenlange ervaring, gingen met hun cursisten aan de slag. Resultaat zijn een tiental fraaie paascreaties. “Een twintigtal cursisten werkten mee aan de stukken. De beginnelingen hebben meegeholpen om onder meer blad op draad te zetten terwijl de gevorderden mee voor de afwerking gezorgd hebben”, verduidelijkt Anne Huttener die ook zaakvoerder is van ‘Ons Ateljee’.

Bekijk de volledige reportage in Fleur Magazine van maart

Twee leerkrachten, twee stijlen
Elke florist heeft zijn eigen stijl en dat is niet anders bij Anne en Caroline. Werken met twee leerkrachten in deze opleiding komt dan ook ten goede aan de verscheidenheid van creaties en inspiratie voor de cursisten. “Mijn stijl is erg natuurlijk. Weef- en vlechtwerk komt dan ook vaak voor in mijn ontwerpen. Samen met de cursisten heb ik me gefocust op technieken als vlechten, stapelen van blad, weven en vouwen”, zegt Anne. Caroline, die ook het atelier Bizar runt, gaat voor ongewone creaties. “De naam van mijn zaak doet het al vermoeden. Ik ga voor originaliteit.  Bij deze ontwerpen heb ik de nadruk gelegd op de technieken klemmen, rijgen, weven en binden.”

 

Met dank aan: Agora, Quetzales, Spekflower, Bredefleur, Gerbera United, Ichtus Flowers, Marjoland, Rooker Rozen en Anco Orchidee.

In samenwerking met Plantaardig uit Sint-Pauwels en Bloemen Boudein uit Beveren.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.