Op visite bij de Tuinbouwschool in Melle

Fleur Magazine ging voor haar novembereditie een kijkje nemen in het nagelnieuwe atelier en de leerwinkel van de studenten bloemschikken van de Tuinbouwschool in Melle. De leerlingen maakten herfstige bloemstukken ter ere van onze komst. Het volledige relaas over ons bezoek lees je in Fleur Magazine, maar hier kan je alvast terecht voor een overzicht van de creaties van de floristen-in-spe! 

Upcycling ten top: de studenten lieten zich van hun creatiefste kant zien. Deze leerlinge combineerde een oude fietsband met bloemen in zachte, feeërieke kleuren.

Advertising
 

Docente Dominique Bauwens neemt samen met elke leerling individueel zijn of haar bloemwerk onder de loep. Het leeuwendeel van het bloemwerk wordt gekenmerkt door dé herfstkleur bij uitstek: oranje.

Geen herfstdip te bespeuren in het arrangement van deze leerlinge: de zonnebloemen en de oranje gerbera’s geven het werk meteen de nodige dosis vrolijkheid.

Vlnr: Het brein achter het linkse bloemstuk, hield zich met haar donkerrode accenten aan het kleurenpalet dat moeder natuur voorschreef voor de herfst. Het centrum van het rechtse werkt knalt en bruist van energie. De combinatie van de roze calla met de bonte, oranje bloemen geeft het werk een bijzondere toets.

 

Ook de zonnebloemen waren geliefd bij de studenten. De studente die het rechtse bloemwerk maakte, ging aan de slag de slag met zonnebloemen en kaneelstokken voor een instant en origineel nazomergevoel.

Benieuwd naar de volledige reportage over het nieuwe atelier en de leerwinkel van de Tuinbouwschool in Melle? Abonneer je dan als de bliksem op Fleur Magazine!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: