Ook Bloomon springt op biobloemen

Eyeopener: ook Bloomon springt nu op de kar van de biobloemen. En jij? Ben jij er al mee bezig? Fleur Magazine legt momenteel de laatste hand aan enkele boeiende portretten van duurzame bloemisten.

Wake up. Duurzame bloemen zijn b(l)ooming business. Dat is ook Bloomon niet ontgaan. De online bloemendienst lanceert nu een gemengd boeket van 100% biologische bloemen: het Bio-boeket. Dat is vanaf 18 juni tot eind september, of zolang de bloemen beschikbaar zijn, verkrijgbaar in gelimiteerde oplage.

Bio-boeket

De allereerste zomereditie van het Bio-boeket is gevuld met vrolijke bloemen in blauwe, gele en lichtroze tinten – met de pioenroos als grote seizoensfavoriet. Korenbloemen van verschillende hoogtes zorgen voor een speels effect. Omdat biologische bloemen doorgaans iets korter zijn, is het boeket speciaal ontworpen voor een kleine vaas. De komende maanden volgen er nog twee designs: een nazomer- en een herfsteditie. Van elke editie is een beperkte oplage van tussen de 250 en 500 stuks per week beschikbaar.

Het zomer Bio-boeket ©Bloomon

Impuls voor sector?

“Onze ambitie is om structurele stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid en hiermee ook de rest van de bloemensector te inspireren” aldus Joris van der Els van Bloomon. “Het Bio-boeket is een belangrijke eerste stap in die ambitie op het gebied van het verminderen van het gebruik van bestrijdingsmiddelen. We zijn trots dat we dit als eerste Benelux speler kunnen doen, zeker als je bedenkt dat minder dan 0,1% van alle bloementeelt in Nederland biologisch is. Wij hopen dat het aanbod van biologische bloemen de komende jaren zal toenemen. Dat is goed voor natuur, dier, mens en milieu.”

Biologische bloemen worden in de volle grond en op natuurlijke wijze geteeld. Dat wil zeggen met gebruik van natuurlijke meststoffen en sterke rassen, mechanische onkruidbestrijding en diversiteit op en rond het veld om natuurlijke vijanden te stimuleren.

Reeks over biobloemisten

De komende weken kom je in de Fleur-newsletter meer te weten over de voor- en nadelen van biobloemen. Hoe je mee kan surfen op deze evolutie. Hoe je het moet aanpakken. Je verneemt het uit de mond van echte biobloemisten. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.