“Onze nieuwe winkel heeft nu veel meer uitstraling!”

In Roeselare vinden we ‘Bloemen Ann’, de zaak van Ann Hoorne. Deze West-Vlaamse werkt al decennia in de bloemenwereld, maar toch was 2013 voor haar een nieuw begin. Afgelopen zomer vernieuwde ze haar zaak volledig. ‘Bloemen Ann’ is een indrukwekkende zaak waar vandaag meer te beleven is dan ooit tevoren.

Hoewel Ann Hoorne niet tussen de bloemen geboren is, liet ze met haar eigen bloemenzaak een jeugddroom in vervulling gaan. “Al sinds mijn tienerjaren heb ik een voorliefde voor bloemen en planten en ik heb het grote geluk dat ik er mijn beroep van heb kunnen maken. Na mijn studies sociaal-technische vorming volgde ik een zevende jaar aan de tuinbouwschool in Melle. Daarna werkte ik vijf jaar in een bloemenzaak en intussen volgde ik bijkomende opleidingen via avondschool. In 1996 startte ik met een eigen zaak, al meteen op deze locatie.”

Wie ‘Bloemen Ann’ vandaag binnenstapt, krijgt echter een gloednieuwe winkel te zien. Vorig jaar onderging de zaak een heuse metamorfose. Ann: “In samenwerking met 3Architecten uit Roeselare hebben we een nieuwe winkel gebouwd, die we eind september 2013 in gebruik namen. Het grootste verschil in vergelijking met vroeger is dat we nu meer ‘in de breedte werken’, waardoor we veel zichtbaarder zijn voor voorbijgangers. Daarnaast is de winkel nu ook een stuk ruimer, zodat we efficiënter werken en ons volledige aanbod kunnen exposeren.  Bovendien kunnen we ook de voorgevel nu veel beter als etalage gebruiken. Kortom, de winkel heeft meer uitstraling gekregen.”

Warm en koud
Een ander voordeel van de nieuwe winkel is de eigen parking en het terras aan de achterzijde. Daar vinden we buitenplanten en de potten uit het hogere segment.  “Dat afsluitbare terras is een mooie plaats om mooie aanwinsten te presenteren. Die extra parkeerruimte waarderen onze klanten bovendien heel erg”, gaat Ann verder. “Dankzij een tweede ingang hoeven ze bovendien niet ver te wandelen om binnen te komen.”

De winkel bevat een ‘warm’ gedeelte, waar we planten en accessoires terugvinden, en een gekoelde ruimte achterin waar Ann de snijbloemen exposeert. De grote flatscreentelevisie achter de kassa is een echte blikvanger. “Die gebruiken we onder meer om het laatste nieuws uit de winkel te delen en seizoensgebonden artikels onder de aandacht te brengen. Daarnaast zijn er enkele recente bloemstukken op te zien. Het geeft onze klanten een mooi beeld van wat allemaal mogelijk is.”

Eigen stijl ontwikkelen
Ann ziet veel goeie floristen rond zich, maar maakt er een erezaak van om een eigen koers te varen. “Ik ben goed genoeg opgeleid om mijn eigen stijl te ontwikkelen, dus waarom zou ik het werk van iemand anders na-apen? Mijn stijl is hedendaags en ik laat me inspireren door de bloemen die op het moment in bloei staan. Zo heb ik onder meer een voorliefde voor amaryllis en ranonkels, maar ook rozen zullen zelden ontbreken.”

Haar bloemen koopt Ann vooral in op de bloemenveiling in het Nederlandse Aalsmeer. “Ik vind het aanbod daar zeer breed. Zo krijg ik de kans om iets aan te bieden dat een andere winkel niet heeft. Bovendien ben je er op een veiling zeker van dat de bloemen vers en kwalitatief zijn. Van lijnrijders maak ik geen gebruik. De accessoires in de winkel bestel ik dan weer rechtstreeks bij de producenten. Onder meer bij D&M en Domani ben ik vaste klant. Beurzen zijn natuurlijk ook belangrijk. Zo trek ik regelmatig naar Maison&Objet in Parijs, dat is elk jaar opnieuw een ontdekkingstocht. Je kan je er bij wijze van spreken doodlopen!”

Ann werkt met twee deeltijdse medewerkers, die bijspringen in de verkoop en achter de schermen. Om de kassa te beheren, gebruikt ze Vertico. “Dat programma doet precies wat het moet!”, vertelt de floriste. “En meer moet dat niet zijn.”

Juiste prijs
Het cliënteel van ‘Bloemen Ann’ is afkomstig uit Roeselare en de gemeentes errond. Volgens de zaakvoerster is het in dit opzicht een groot voordeel dat de winkel gelegen is langs een drukke invalsweg. De winkel mikt op het midden- en het hoge segment. “We willen immers kwaliteit bieden en dat heeft zijn prijs. Voor wat, hoort wat! Mond-tot-mondreclame is de belangrijkste manier om nieuwe klanten aan te trekken. De verbouwing heeft voor veel belangstelling gezorgd. Veel nieuwsgierige mensen waren benieuwd hoe de winkel was veranderd en wilden absoluut eens binnenkomen.” ‘Bloemen Ann’ heeft ook een bloemenabonnement, waarmee particulieren en bedrijven het hele jaar door van verse bloemen kunnen genieten, en is lid van Fleurop Interflora.

Ook de website is volgens Ann belangrijk om de winkel voor te stellen. Dankzij de mailinglist blijven klanten op de hoogte van speciale aanbiedingen en promoties. Een webshop heeft deze site voorlopig nog niet, maar dat staat in de toekomst op de planning. Ook op Facebook vinden we ‘Bloemen Ann’ terug. “Dit is een belangrijk instrument om klanten wakker te houden. Je moet hiervoor echter tijd maken en dat lukt momenteel niet.”

Klaar voor de toekomst
Naast de drukte die een eigen zaak met zich meebrengt, vindt Ann toch nog de tijd om aan workshops en wedstrijden deel te nemen. Zo werd ze onlangs laureaat van de Nationale Wedstrijd die in Kortrijk werd georganiseerd. Daarnaast zijn de bloemstukken van Ann te bewonderen in verschillende restaurants en winkels in de buurt. Zeker tijdens de kerstdagen is hier volgens Ann veel vraag naar.

Tot slot: hoe ziet deze zaakvoerster de toekomst van ‘Bloemen Ann’? “We hopen natuurlijk om steeds te blijven groeien”, klinkt het. “Dankzij onze vernieuwde winkel zijn we helemaal klaar voor de toekomst!”

 

Tekst: Max Dedulle
Fotografie: Joris Luyten

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.