Ontdek bekroonde bloemen en planten op Dutch Tulip Award

Royal FloraHolland heeft de meest geslaagde nieuwkomers onder de snijbloemen, kamerplanten en tuinplanten bekroond tijdens de Dutch Tulip Award.

De Dutch Tulip Award wordt toegekend aan de meest geslaagde marktintroductie in 2017. In de categorie snijbloemen is de eerste prijs voor de Lilium Roselily serie. In de categorie kamerplanten won de Philodendron ‘Little Hope’. Bij de tuinplanten is de winnaar ‘Campanula Ambella Intens Purple’.

De prijsuitreiking vond plaats onder grote belangstelling van kwekers, handelaars en andere vakmensen tijdens een feestelijke bijeenkomst in Aalsmeer op dinsdag 7 november, aan de vooravond van de Trade Fair.

 

Categorie snijbloemen:
  • 1e prijs: Lilium Roselily serie (van J.A.&.J. Moerman CV) 

“Het is een supermooi product, dat wel lijkt op een waterlelie. De bloem is ook vernieuwend omdat ze geen geur en meeldraden heeft. Andere troeven zijn de kleurvastheid, de goede houdbaarheid en de bijzondere vorm en kleur.” (oordeel van de vakjury)

  • 2e prijs: Allium Ampeloprasum ‘Green Drops’ (van Mts. Mellema-Versteeg)
  • 3e prijs: Scabiosa Candy Scoop (van Peles Zeev, Gidulei Mazal, Yosef Shahar en Livewire Flowers Ltd)

 

Categorie kamerplanten:  
  • 1e prijs: Philodendron ‘Little Hope’ (van VDE plant BV en C.J.H. Heijnen)

“De philodendron past bij de huidige woontrend en is een aanwinst in het assortimen. Hij is een goede vervanging van Xanadu. Het is ook een zeer sterk product.” (oordeel van de vakjury)

  • 2e prijs: Rosa Imola (van Nolina kwekerijen)
  • 3e prijs: Begonia Valentino Pink (van J.&.P. ten Have BV)

 

Categorie tuinplanten:
  • 1e prijs: Campanula Ambella Intens Purple (product van M.J. Vijverberg, C.H.N. Endhoven, OK Plant Beheer, Firma P. van den Berg, Kuivenhoven Poeldijk, Kwekerij Bergcamp en Kw. Montis Moerkapelle BV)

“Deze Campanula is zeer kleurvast met een intense paarse kleur. Deze lange doorbloeier doet zijn naam eer aan, heeft wel 1.500 bloemen en knoppen en heeft een ‘rijke’ uitstraling.” (oordeel van de vakjury)

  • 2e prijs: Agapanthus Summer Love Blue (van kweker Nolina Kwekerijen BV)
  • 3e prijs: Petunia Nightsky (van A. Baas Potplantenkwekerij, VDH Plants/A. v.d. Harg, Islandplant BV, Hkw. Bruinen BV, Kwekery André den Drijver, van der Valk BV en Boers Tuinbouw)

>> www.royalfloraholland.com/Dutchtulipaward

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.