Olivier Petillion decoreert prestigieuse zalen van oud bankgebouw in Parijs

Maandag 8 september werd de top van de designwereld en de binnenhuisarchitectuur uitgenodigd in de prestigieuze salons van het kunst- en danscentrum ‘l’Eléphant Paname’ te Parijs. Fleur Magazine was erbij !

Het initiatief, uitgaande van Toerisme België Vlaanderen & Brussel, in samenwerking met VLAM en de Gentse Azalea, bood de kans aan een selectie van Vlaamse designers hun laatste creaties voor te stellen. De Gentse azalea vond hier prachtig haar plaats dankzij de ontwerpen van de jonge Vlaamse florist, Olivier Petillion.

Driehonderd genodigden namen deel aan het evenement en mochten kennismaken met de creaties van vijftien Vlaamse designers, nieuwkomers of vooraanstaande figuren binnen de Vlaamse designwereld: een wijde waaier van voorwerpen/werken in keramiek en porselein, verlichting, fietsen, handtassen, meubilair…. De avond werd georganiseerd op de voorlaatste dag van de vakbeurs ‘Maison et Objet’ en tevens de eerste dag van de ‘Paris Design Week’, en vormde een aangenaam intermezzo voor de binnenhuisarchitecten, Parijse decoratiespecialisten en gespecialiseerde pers.

De Gentse azalea vond perfect haar plaats tussen de verschillende designobjecten en ontwerpen dankzij het talentrijke werk van de jonge Vlaamse florist, Olivier Petillion. Speciaal voor dit event creëerde hij dertien composities, alle verwezenlijkt met Gentse azalea’s.

www.gentseazalea.bewww.olivierpetillion.be

België, en meer bepaald de Gentse regio, telt vandaag de dag 169 actieve azaleatelers. Zij produceren jaarlijks 35 miljoen azalea’s, in totaal 75% van de Europese productie. Deze knowhow werd door Europa erkend: sinds 2010 draagt de Gentse azalea fier het Europese BGA-label, Beschermde Geografische Aanduiding, symbool voor topkwaliteit.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.