Oekraïens team maakt gigantische bloemencreatie op FLEURAMOUR

Dit jaar krijgt een Oekraïens team van 15 bloemenkunstenaars de eer om het kasteelplein in Alden Biesen te versieren en om de grote blikvanger van FLEURAMOUR op zich te nemen, naast een honderdtal kleine en middelgrote bloemencreaties van 400 bloemendesigners uit 20 landen.  

Het grootste ontwerp – een enorme kroonluchter – brengt hulde aan de kracht van alle Oekraïense vrouwen en zal bestaan uit 10.000 rozen in donkerrood, framboosrood en roze, naast siergrassen en korenaren, een verwijzing naar de enorme graanvlakten in Oekraïne, dat bekend staat als de graanschuur van Europa.

Tijdens de feestelijke opening op vrijdag 23 september zal het bloemendesign ingehuldigd worden door danseressen die het werk op de Oekraïense velden zullen uitbeelden. De bezoekers van FLEURAMOUR kunnen ook zelf actief deelnemen aan het kunstwerk, door het te versieren met hartjes van rode garen. Het hele team staat onder leiding van Olena Driuchan (foto).

Olena Driuchan zal dit jaar het ontwerp maken op de Erekoer tijdens FLEURAMOUR.

De voorbije edities stond de bloemencreatie op de Erekoer telkens garant voor kippenvel. Bewonder hier nog eens de ontwerpen van de laatste FLEURAMOUR-jaargangen.


FLEURAMOUR duurt in totaal vier dagen, van vrijdag 23 tot en met maandag 26 september, telkens van 10 tot 18 uur.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.