Creaties met OASIS: trendy, bio en terugverdienbaar

Smithers-Oasis, de producent van het bekende OASIS® steekschuim, lanceerde de laatste jaren heel wat innovatieve producten zoals het OASIS® Black en OASIS® BIO steekschuim. Maar hoever staat dit bedrijf op het vlak van duurzaamheid?

Duurzaamheid is meer dan ooit een topprioriteit 

Chris Martens, directeur Smithers-Oasis BeNeLux: “Duurzaamheid heeft binnen Smithers-Oasis altijd al een belangrijke rol gespeeld. Zo lanceerden wij heel wat jaren geleden de OASIS® BIOLIT® en OASIS® BIOLINE® reeksen, ondergronden van papier-maché en hout.”

Advertising
 

“Sinds een paar jaar offreren wij bio steekschuim dat momenteel voor 91% afbreekbaar is binnen de 3 jaar in actieve stortplaatsen. Uiteraard willen wij naar de 100% toe, maar als dat gemakkelijk was geweest, hadden we het al lang klaargespeeld.”

Chris Martens, directeur Smithers-Oasis BeNeLux

“Recentelijk zijn wij overgegaan tot de uitbreiding van onze OASIS® BIO reeks zodanig dat nu voor elk “klassiek” groen OASIS® steekschuimproduct er een bio-variant beschikbaar is.”

Creaties van Jan De Ridder

“Onze laboratoria blijven, ondanks de huidige coronacrisis, verder zoeken naar de 100% biologische afbreekbaarheid van onze OASIS® steekschuimproducten en dat gaat er zeker ooit komen.”

“Maar duurzaamheid uit zich ook op andere vlakken. Zo zijn wij een zeer sterk gecentraliseerd bedrijf waarbij elke unit verantwoordelijk is voor een geografisch gebied. Zo is de vestiging in Houthalen enkel verantwoordelijk voor België, Nederland en Luxemburg. Wij zijn dus vlakbij de gebruikers van onze producten gevestigd en hierdoor hebben wij een korte logistieke keten. Ons nieuw gebouw is uitgerust met zonnepanelen, ledverlichting en warmtepompen. Eveneens een bewijs van duurzaamheid.” 

“Door de huidige crisis is het duurzaamheidsaspect in de samenleving wat naar de achtergrond verschoven. Maar eens deze crisis overwonnen is, ben ik ervan overtuigd dat het duurzame gedachtegoed zeer sterk en nog meer dan ooit op de voorgrond aanwezig zal zijn.” 

Creaties van Philippe Bas


Het OASIS® BLACK en het BIO steekschuim zijn eigenlijk GRATIS 

Binnen het assortiment van Smithers-Oasis is er naast de klassieke groene versie en de bruine OASIS® BIO versie ook een zwarte variant verkrijgbaar. Chris Martens: “Voor zowel de OASIS® BIO versie als de OASIS® BLACK Ideal variant hoef je het steekschuim niet meer volledig te bedekken, kun je sneller en met minder bloemen een aantrekkelijke creatie maken. Dit maakt deze producten voor floristen ook commercieel zeer interessant.”

“Maak zelf de rekensom en kom tot de conclusie dat daarmee zowel de OASIS® BLACK als het OASIS® BIO steekschuim “gratis” is en ook nog een besparing op de arbeidskosten oplevert! Bovendien zijn het vernieuwende en trendy producten waarbij de florist zich nog meer kan onderscheiden.” 

Creaties van Arnauld Delheille


Onderscheidend vermogen 

De marktomstandigheden zijn de laatste jaren sterk veranderd en op dit ogenblik zijn er al meer verkooppunten van bloemen dan bloemenwinkels.  

Chris Martens: “We opereren in een sterk veranderende markt maar elke florist is uniek en heeft uitstekende troeven. Vakmanschap, creativiteit, de kunst om de juiste kleuren te combineren… en dit in combinatie met commercieel inzicht. Dit zijn unieke kwaliteiten waardoor een florist zich uitstekend kan onderscheiden. Met onze producten trachten wij de florist hierbij nog te helpen, immers boeketten worden op verschillende verkooppunten aangeboden en bloemstukken niet.”  

“Consumenten zien niet altijd goed het verschil tussen een boeket uit de bloemenwinkel en één uit de supermarkt of uit het benzinestation. En soms lijkt dit laatste voor de consument wel goed genoeg. Maar dankzij ons OASIS® steekschuim kan een florist zich met een bloemstuk extra onderscheiden.”

>> www.oasisfloral.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.