Nieuwe haarsnit voor Manneken Pis

Manneken Pis heeft een stijlvol bloemenkapsel gekregen ter gelegenheid van Flowertime. De prestigieuze bloemenexpo gaat morgen van start in het Brusselse Stadhuis.

Advertising

Florist Geoffroy Mottart had vanochtend de eer had om het kapsel van het bekendste standbeeld van België op te fleuren. Voor de Brusselse kunstenaar, bekend van zijn florale werk met standbeelden in de hoofdstad, is het een droom die werkelijkheid wordt.

Bloemen en vruchten

Mottart is een van de twintig topfloristen die deelnemen aan Flowertime. Tijdens dit tweejaarlijkse bloemsierkunstevent worden de zalen van het Brusselse Stadhuis uitzonderlijk opengesteld voor het grote publiek en van kop tot teen in de bloemetjes gezet. Het thema van deze derde editie is bloemen en vruchten.

Flowertime gaat vrijdagmiddag officieel van start en loopt tot en met dinsdag. Alle informatie over het evenement vindt u op: www.flowertime.be. De nieuwe snit van Manneken Pis is nog tot zondag te bewonderen.

Geoffroy Mottart (Brussel)
In 2016 liet Geoffroy Mottart zich opmerken door bijzondere creaties: hij hulde verschillende standbeelden in Brusselse parken volledig in bloemen. Hiermee wilde hij de standbeelden, die vaak niet opgemerkt worden, een tweede leven geven. Dit project illustreert hoe hij als dichter en dromer ervan houdt om zijn publiek op een verrassende manier kennis te laten maken met de natuur. Ontdek tijdens Flowertime hoe hij het Stadhuis nieuw leven inblaast.
Zijn creaties zijn te vinden in de Inkomhal en in het Binnenplein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: