Nieuwe generatie rozen : iets voor jou ?

Songwriters, amoureuze zielen, Disney-tekenaars : allemaal hebben ze de roos tot hét symbool van de liefde verheven. Veelzeggend ook dat geen enkele digitale uitvinding de roos van haar troon heeft kunnen stoten. Passie en romantiek brengen we het liefst echt over, met iets uit de natuur en gevoelsmatig gaat niets boven de sterke doornenstengel met betoverende blaadjes. Anno 2018 is de roos wereldwijd met voorsprong de meest geschonken bloem.

Pini Cohen met Decofresh Roses

De Russische topfloriste Natalia Zizko verwerkte vorig jaar maar liefst 15.000 rozen in haar bloemencarrousel op Fleuramour – Passion for Flowers in Alden Biesen. “Rozen van zeer hoogwaardige kwaliteit”, loofde de voormalige Europees kampioene. Wat is er zo speciaal aan ? Fleur Magazine ging op bezoek bij het bedrijf in Aalsmeer waar de rozen uit Kenia toekomen om vervolgens op maat gesneden, verpakt en gedistribueerd te worden.

Nieuw schoonheidsideaal

“Tot voor enkele jaren moest een roos aan een klassiek schoonheidsideaal voldoen en daar mocht niet van afgeweken worden”, vertelt Pini Cohen, zaakvoerder van Decofresh Roses.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *