Nieuwe anthuriumcampagne Breathe & Bloom van start

In januari 2021 lanceren de anthuriumkwekers de campagne ‘Breathe & Bloom’ waarbij de luchtzuiverende eigenschap van anthuriums onder de aandacht gebracht wordt. De anthurium staat bekend als een tropische kamerplant, maar is tevens een van de langst bloeiende planten met luchtzuiverende werking. Met Breathe & Bloom wordt meer bekendheid gegeven aan deze eigenschappen.

Getest

Uit recent onderzoek door Wageningen University & Research blijkt dat de anthurium over uitstekende luchtzuiverende eigenschappen beschikt en daarmee een positieve bijdrage levert aan een gezonde leefomgeving. Via het groene blad nemen planten schadelijke stoffen op uit de lucht. Deze worden in de plant en het wortelgestel opgeslagen en afgebroken. Om heel precies in kaart te brengen wat het effect van de anthurium op het binnenklimaat is, hebben onderzoekers een laboratoriumtest uitgevoerd. Het resultaat: anthurium filtert meer dan 50% van schadelijke stoffen binnen 24 uur en bijna 100% in drie dagen. En in ruil geven de planten zuurstof af. Hoe groter de plant, hoe groter het effect. Daarnaast verbetert anthurium de relatieve luchtvochtigheid. Je hebt daardoor minder snel last van een te droog binnenklimaat.

Collectieve promotiecampagne

Breathe & Bloom maakt onderdeel uit van het promotieprogramma van Anthurium Info – de overkoepelende promotie-organisatie – en loopt het hele jaar door. Via diverse on- en offlinemiddelen worden consumenten geïnformeerd en geënthousiasmeerd over de luchtzuiverende anthuriums. Op www.breatheandbloom.info is alle informatie te vinden. Daarnaast zijn diverse promotiematerialen ontwikkeld om de boodschap ook op de winkelvloer over te dragen. De aftrap vindt plaats in samenwerking met Waterdrinker. Van week 1 t/m 5 wordt de campagne in het Green Trade Center gepromoot.

Meer informatie of interesse in deelname? Stuur dan een mail naar [email protected]. Kijk voor meer info op www.breatheandbloom.info of volg op Instagram via @anthuriuminfo.

Tekst en foto: Breatheandbloom.info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.