Nieuw jaar, nieuwe trends

Goedemorgen! ‘Wakker’ is het thema van de nieuwste trends voor 2016. De wereld is immers constant in beweging, en de consument past zich steeds aan die veranderende omgeving aan. Gevolg: nieuwe wensen die leiden tot nieuwe trends. Uit dit hoofdthema ‘Wakker’ werden ook vier trends voor de groenbranche afgeleid. Ontdek welke trend bij jou past en creëer jouw eigen groene oase volgens de bijhorende planten, kleurenmix en materialen.

Iedereen ‘Wakker’ in 2016

Onder invloed van economische, sociale en maatschappelijke ontwikkelingen verandert er vanalles om ons heen. Informatie gaat in een handomdraai de wereld over en de grens tussen mens en computer vervaagt. Veranderingen gaan gepaard met de nodige turbulentie. Hypes volgen elkaar steeds sneller op en duwen mensen twee kanten op. Enerzijds wendt men zich tot de huiselijke omgeving voor comfort, vertrouwdheid en rust. Aan de andere kant staan mensen open voor wereldwijde opvattingen. Oude marktstructuren veranderen; er ontstaan directere handelsrelaties tussen producent en consument. En deze nieuwe structuren kunnen leiden tot onduidelijke situaties waardoor de behoefte ontstaat aan gidsen om klanten te begeleiden. Kortom, een tijd om onze ogen wijd open te zetten, want er gebeurt ontzettend veel! Een tijd waarvan bloemen en groen overtuigend deelgenoot zijn.

Advertising
 

De groene stijltrends

De Groenbranche Trends 2016 zijn een vertaling van deze ontwikkelingen specifiek gericht op de groene branche, voor zowel binnenshuis als buitenshuis en identificeren vier stijltrends die ieder een ander type consument aanspreken, namelijk: Connect The Story, Reconsider Space, The World Beyond en More is More. Elke trend komt tot uiting via specifieke materialen en een typisch kleurenpallet.

De beschrijving van de nieuwe trends is het resultaat van een samenwerking tussen Tuinbranche Nederland, Branchevereniging VHG, Bloemenbureau Holland, iBulb en VLAM.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.