Deze bloemenjuweeltjes moet je deze week zeker bewonderen op FLEUR FLORAL FASHION

Kom, kijk en raak verwonderd op FLEUR FLORAL FASHION! Getalenteerde floristen uit België, Nederland en de rest van Europa betoveren je vijf dagen lang met betoverende bloemencreaties op het kasteeldomein van Alden Biesen. Benieuwd? Wij geven je al een sneak peek van veelbelovende projecten.

1. Feeërieke bloemenvijver op de Erekoer

Herinner jij je nog de magnifieke sprookjescarrousel van de Russische Natalia Zizko op Fleuramour 2017? Of de prachtattractie van de Belg Tom De Houwer in 2018? Of de grote bloemenplaneet van de Italiaanse Angelica Lacarbonara in 2019? Ook dit jaar zijn de ogen gericht op het binnenplein van het kasteel in Alden Biesen. 

De getalenteerde Belgische designers Viky Vangampelaere en Mieke Hoflack vormen al vijf jaar een team op Fleuramour. Voor deze kleinere, maar even ambitieuze editie genaamd ‘FLEUR FLORAL FASHION’ slaan ze opnieuw de handen in mekaar en toveren ze het binnenplein om tot een feeërieke bloemenvijver.

“We voelen ons enorm vereerd een design te mogen ontwerpen voor de Erekoer. Het wordt een harmonieus samenspel van water, licht en verschillende soorten bloemen. Rozen, dahlia’s, chrysanten, anjers… Elk hebben ze een eigen en sterk karakter, maar samen vormen ze een mooi geheel”, vertelt floriste Viky Vangampelaere.

2. Bloemenbrug naar het kasteel

Belgisch florist Martijn Schevernels is gekend voor zijn hippe wedding en event decoraties. Hij zal binnenkort de majestueuze brug aankleden die over het water naar het kasteel loopt. Met zijn feestelijke bloemenbrug dompelt hij de bezoekers onder in een unieke sfeer van geuren en kleuren. Genieten!

FLEUR Creatief en FLEUR PRO Magazine: Deze florale blikvangers ontdek je binnenkort op het bloemenfestival Fleur Floral Fashion. Als bloemenliefhebber mag je deze bijzondere editie van Fleuramour niet missen!

3. 'Floral Art x Table Art' door Max Hurtaud

Max Hurtaud is wereldwijd gekend als gerenommeerd meesterflorist. Wat de bloemsierkunst betreft, is hij van alle markten thuis: lesgeven, demonstreren, florale events organiseren, deelnemen aan bloemententoonstellingen… Met als belangrijkste vaardigheid het creëren van iets unieks en moois voor iedereen.

Dit jaar presenteert Max Hurtaud een bloemendecoratie geïnspireerd door de herfst – zijn favoriete seizoen – en een nazomerse bruiloft. “Bloemen zijn heel belangrijk voor ons allemaal, voor elke gelegenheid. Bloemen geven ons energie. Dat is waarom we er zo van houden. Dit kasteel verdient kunst, maar ook bloemen. Mijn bloemwerk zal een uitnodiging zijn voor de bezoekers om plaats te nemen, het ontwerp te bestuderen en in alle rust te genieten van de schoonheid”, zegt Max Hurtaud.

4. Florale kunstgalerij door de FLEUR designers

Onze Fleur Creatief en Fleur Creatief@Home designers mogen niet ontbreken. Zij laten hun creativiteit los op het thema ‘A Castle Deserves Art’ en brengen mooie bloemencreaties in de vorm van een kunsttentoonstelling.

Deze FLEUR floral designers gaan je verrassen: Moniek Vanden Berghe, Rita Van Gansbeke, Charlotte Bartholomé, Annick Mertens, Sören Van Laer, Aymeric Chaouche, Martine Meeuwssen en Chantal Post. Elk van hen zal werken rond een specifieke kunstenaar of kunststroming. 

5. Betoverende zaal Reuschenberg met blauwe distel

Verschillende studenten bloemsierkunst zullen aanwezig zijn op deze bijzondere editie van Fleuramour. Zo zullen de studenten van Frans floriste Annick Mosconi de zaal Reuschenberg decoreren, één van de grootste zalen van het kasteeldomein.

De schets van hun ontwerp met blauwe distels ziet er betoverend mooi uit. Wij zijn nu al enthousiast! Wil jij deze spectaculaire creatie ook in het echt zien, ruiken en bewonderen? Plan dan nu je bezoek aan FLEUR FLORAL FASHION via www.crystalflowers.be.

FLEUR Creatief en FLEUR PRO Magazine: Deze florale blikvangers ontdek je binnenkort op het bloemenfestival Fleur Floral Fashion. Als bloemenliefhebber mag je deze bijzondere editie van Fleuramour niet missen!

6. Interactieve regenboog

Dit fenomenale project ‘Protect the Future’ werd gemaakt door de Roemeens-Britse floral designer Ioachim Erema voor Fleuramour 2019. Het was ongetwijfeld één van de beste werken in het thema ‘Back to the Future’. Onze verwachtingen voor dit jaar zijn dus wel erg hooggespannen!

Ioachim licht nu al een tipje van de sluier op en vertelt ons meer over zijn nieuwe ontwerp: “De installatie zal gebouwd worden op een rechthoekig, ijzeren frame van 4 meter lang. Over de hele lengte zullen van boven tot beneden kleurrijke wollen slierten e bloemen hangen. Het wordt een vrolijk design in prachtige regenboogkleuren!”

FLEUR Creatief en FLEUR PRO Magazine: Deze florale blikvangers ontdek je binnenkort op het bloemenfestival Fleur Floral Fashion. Als bloemenliefhebber mag je deze bijzondere editie van Fleuramour niet missen!

7. Bloemenpracht in een bewegende tafeldecoratie

In 2019 verraste de Litouwse Kristina Rimiené de bezoekers met haar fascinerende ‘Poort naar de toekomst’: een roterend, cirkelvormig bloemendesign voor het kasteel van Alden Biesen. Een blikvanger die gretig werd gedeeld op sociale media.

Dit jaar gaat Kristina aan de slag met verschillende soorten Delphinium en prachtige groenmaterialen. Daarmee maakt ze een bewegende tafeldecoratie die al je zintuigen zal prikkelen. Spannend!

En ook dit:

💐 Vrijdag 24 september is Hoedjesdag. Bezoekers dragen een zelfontworpen, floraal versierde hoed zo groot, klein of gek als ze zelf willen. Iedereen met een bloemenhoed wordt getrakteerd op een gratis glaasje cava en maakt kans op mooie prijzen.

💃 Op zaterdag 25 en zondag 26 september kan je genieten van leuke buikdansshows

🌻 Je kan een kijkje nemen in de gezellige pop-up winkeltjes. Dit jaar staan er heel wat kraampjes buiten het event opgesteld zodat er voldoende tijd is om ze allemaal te bezoeken. Je hoeft dan geen rekening te houden met de tijdsloten, want die gelden alleen voor het event zelf.

💍 Het stadhuis van Bilzen wordt kleurrijk aangekleed met een prachtig bloemenjuweel. Ongetwijfeld een kleine omweg waard!

Mis het niet!

FLEUR FLORAL FASHION by Fleuramour

  • Van donderdag 23 tot en met maandag 27 september 2021
  • Landcommanderij Alden Biesen, Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen (België)

Om jouw gezondheid te beschermen is het aantal tickets dit jaar gelimiteerd en wordt er gewerkt met tijdsloten om de bezoekersaantallen goed te kunnen stroomlijnen. Bestellen kan enkel online in voorverkoop. Er zal dus géén kassaverkoop zijn. 

Bestel hier je tickets!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.