Niels Destadsbader blij met megasucces bloemenverkoop

Er zijn meer dan 1.100 bloemenboxen verkocht ter ondersteuning van de ongeneeslijke neurologische ziekte MSA. Dit warme initiatief komt van Fred Verhaeghe, leraar bloemsierkunst aan de Provinciale Tuinbouwschool in Kortrijk.

De actie werd voor het derde jaar op rij georganiseerd, maar overtrof nu echt de stoutste verwachtingen. Het doel was minstens 500 bloemenboxen, het zijn er dubbel zoveel geworden. Aan een coronaveilige drive-in bij Fred thuis in Waregem stond een lange rij auto’s om de bloemenbox af te halen. “Wie op voorhand betaald had, kon aanschuiven aan onze tunnel, wij openden dan de koffer en zetten de box erin. In de box zaten de ingrediënten om een mooi boeket te maken.”

In totaal is zo meer dan 15.000 euro verzameld die geschonken wordt aan de vereniging MSA-AMS die streeft naar meer onderzoek rond de ziekte waarbij hersencellen afsterven. De vrouw van Fred, Hadewijck De Volder, lijdt al vier jaar aan deze ziekte.

Bekende Vlamingen als Niels Destadsbader, komiek Bart Cannaerts en zwembadbouwer Willy Naessens zetten hun schouders onder het initiatief. “MSA is een slopende ziekte die jouw vrouw en vele andere patiënten getroffen heeft”, richt Niels Destadsbader zich rechtstreeks tot de organisator. “Zoveel mensen een plezier doen met het kopen van één boeketje? Geef mij er maar twee. Ik hoop dat er veel mannen zijn die dringend punten moeten scoren bij hun madam.”

MSA is een ongeneeslijke aandoening die in totaal 1 op 20.000 mensen treft, maar wel 1 op 3 ouderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.