Nederlandse pechvogel van WK: “Eerst teleurgesteld, dan kippenvel” [ALBUM]

Hans Zijlstra is ondanks een prachtig parcours niet kunnen doorstoten tot de halve finale van het WK bloemsierkunst. Pech in de laatste ronde speelde hem mee parten.

Advertising
 

“Helaas heb ik geen finale behaald”, reageert Zijlstra die in de vierde ronde even zijn wereld zag instorten. “De tafel is op onverklaarbare wijze doormidden gescheurd en is omgevallen.” De jury liet weten dat Hans met gelijke kansen kon starten en enkel beoordeeld zou worden op zijn techniek, maar toch heeft het voorval hem mogelijk parten gespeeld. Hans Zijlstra finishte voor Nederland uiteindelijk als 14de van de 23 deelnemers.

“Enorm teleurgesteld”

Door het mislopen van de halve finale werd het uiteindelijk een verjaardag in mineur voor Zijlstra. Ook tijdens de voorbereiding kreeg hij al met pech te kampen. De waterplanten die de florist uit Groningen had laten overkomen, bleken bij aankomst in de VS beschadigd.

“De teleurstelling is enorm groot, maar ik ben trots op het feit dat ik voor Nederland op dit podium mocht staan en ik ben super blij met de stukken. Ik heb mezelf kunnen laten zien. Met opgeheven hoofd kan ik weer terug.”

Hans mag echter trots zijn op zijn prachtige bloemencreaties. Vooral met zijn kleurrijk handgebonden boeket en zijn romantische tafeldecoratie stal hij de show.

“Kippenvel, ontroerend”

Maandag klonk Zijlstra alweer veel positiever op zijn Facebookpagina.

“Wauw……Kippenvel, ontroerend, wat een mooie en fijne reacties allemaal van iedereen.”

“Jammer van de omgevallen tafel, maar na het zien van de puntenscore ben ik meer dan tevreden, want ik had ruim de top 10 gehaald, en zat in een hele goede flow. Ik ben zo ontzettend trots op wat ik heb mogen laten zien op de WK. Bedankt allemaal!”

De WK-creaties van Hans Zijlstra

Foto’s: Hans Zijlstra

>> Bekijk de puntentabel per ronde hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: